از راهکار تأمین بنزین تا سرمایه گذاری 700 میلیارد دلاری ایرانیان در خارج از کشور

اقتصادنیوز چهارشنبه 01 مرداد 1404 - 07:16
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.

به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

اول مرداد 1365

درآمدهای ارزی از صادرات غیرنفتی هر استان برای اجرای پروژه‌های بزرگ آن استان صرف می شود

معاون عمرانی وزارت کشور اعلام کرد: درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی مانند انواع سنگ‌های معدنی، میوه و تره‌بار و تولیدات در استان برای اجرای پروژه‌های بزرگ آن استان بدون تکیه به درآمد ارزی نفتی مورداستفاده قرار می‌‌گیرد.

توطئه کاهش بهای نفت برای فشار بر کشورهای مترقی همچون ایران است

معاون بین‌الملل وزارت نفت بازگشت اوپک به تولیدکننده نهایی در بازار نفت را ازجمله اقدامات برای خروج از بحران کنونی بازار نفت و بازگشت به قیمت‌های گذشته می داند.

حسین کاظم‌پور اردبیلی تاکید کرد: نقش تولیدکننده نهایی برای اوپک، بازار نفت را از حالت بورس و پیش‌فروش خارج ساخته و آن را در مقابل توطئه‌ها آسیب‌ناپذیر می کند.

وی با برشمردن نقش کشورهایی چون عربستان سعودی و کویت در کاهش بهای نفت می گوید: چنانچه کشورهای عضو اوپک به حفظ منافع ملی خودش از منافع بیگانگان متعهد شوند، می‌توان به موفقیت در مقابل توطئه‌های استکبار جهانی امیدوار بود.

کاظم پور اردبیلی هدف از توطئه کاهش بهای نفت را وارد آوردن فشار بر کشورهای مترقی اوپک چون ایران، لیبی و الجزایر و همچنین شوروی ذکر کرده و می‌گوید: 60 درصد از درآمد ارزی شوروی از محل صادرات نفت خام تامین می‌شود و سقوط قیمت‌های نفت خام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده برای رشد و توسعه اقتصادی شوروی عمل کند که «گورباچف» قبلا آن را داده بود.

وی گفت: امروز در مقابل عربستان سعودی این سوال مطرح است که چرا اوپک می‌باید برای کسب روزانه یک تا 2 میلیون بشکه سهم نفت بیشتر از بازار، تن به کاهش بیش از 50 درصد در قیمت نفت بدهد.

اول مرداد 1385

دولت به زودی لایحه 4 میلیارد دلاری واردات بنزین را به مجلس می‌برد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس از ارائه لایحه چهار میلیارد دلاری دولت برای برداشت از حساب ذخیره ارزی به‌منظور واردات بنزین ظرف چند روز آینده به مجلس خبر داد.

کمال دانشیار درباره آخرین تصمیم‌گیری دولت درخصوص بنزین اظهار کرد: دولت ظرف چند روز آینده لایحه‌ای را به مجلس ارائه می‌کند که به موجب آن چهار میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت و برای تامین کسری یارانه واردات بنزین اختصاص می‌یابد.

وی تصریح کرد: این اجازه به دولت تا پایان سال 85 داده می‌شود تا شرایط پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه سال‌جاری فراهم شود.

آخرین تصمیم‌گیری‌ها درخصوص بنزین حاکی است، دولت پس از بررسی‌های مختلف تصمیم گرفته است کمبود بنزین موردنیاز سال‌جاری در شش ماه دوم را از طریق واردات جبران کند.

بیانیه هیات نمایندگان اتاق ایران درباره اصل 44

در پی سفر یک روزه هیات نمایندگان اتاق ایران به زنجان که به منظور اجرایی شدن اصل 44 صورت گرفت، بیانیه‌ای در 17 بند صادر شد. این بیانیه که توسط مهندس خاموشی قرائت شد به شرح زیر است.

این ابلاغیه نقطه عطف و سرآغاز تحولی تاریخی در اقتصاد ایران است که اجرای آن شکوفایی اقتصادی و رفاه عمومی را به‌گونه‌ای غیرقابل قیاس، حداقل در سطح منطقه در پی خواهد داشت.

بدیهی است که ورود به اجرای سیاست‌های کلی بند «ج» مستلزم فراهم‌سازی بسترهای لازم و اجرای کامل دیگر بندهای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی است که باید در اسرع وقت مورد اقدام لازم قرار گیرد.

700 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری ایرانیان در خارج از کشور

وزیر فاه و تامین اجتماعی گفت: هم‌اکنون بین 600 تا 700 میلیارد دلار توسط ایرانیان در خارج از کشور سرمایه‌گذاری شده است.

پرویز کاظمی افزود: اگر این میزان سرمایه‌گذاری در داخل کشور صورت می‌گرفت، باعث رشد اقتصادی و درنتیجه افزایش درآمد و تامین رفاه مردم می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از منابع و فرصت‌های مختلف در حال حاضر نادیده گرفته شده و با ایجاد رشد و شکوفایی اقتصادی می‌توان در جهت افزایش درآمد و ریشه‌کنی فقر حرکت کرد.

 

 

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.