سیدحسن خمینی: حضور به موقع فرمانده کل قوا و انتصاب فرمانده‌ها بود در همبستگی ملی بسیار مؤثر بود/ در جنگ اخیر کروبی من از تهران بیرون نمی‌روم

خبرآنلاین چهارشنبه 01 مرداد 1404 - 09:38
یادگار امام گفت: تا یک ملتیم، با همیم و یک روح در تن یک جامعه و یک جسم هستیم، اتفاقات هرقدر هم بزرگتر، می‌توانیم آن ها را از سر بگذرانیم و عبور کنیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در گفت وگو با برنامه راهبرد در پاسخ به سوالی درباره ریشه‌های تمدنی و عقیدتی همبستگی مردم در جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: واقعا آن چیزی که در این ۱۲ روز خودش را نشان داد، شاید برای همه کسانی که جامعه ایران را تحلیل می‌کردند، بسیار بسیار غیر منتظره بود؛ حتی برای دوستان چه برسد برای دشمنان. روشن است که هدف این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تجزیه ایران و در نهایت براندازی ساختار جامعه ایران و انشعاب‌ها بوده است. خودشان هم گفتند یک سال و نیم برای این برنامه ریزی کرده بودند؛ همچنین بحث پهبادها، موشک‌ها، ریزپرنده‌ها و بحث‌های متفاوتی که داشتند. ولی تمام امیدشان انگار به یک به‌هم‌ریختگی یا فراپاشی اجتماعی در درون جامعه ما بود.

تا یک ملتیم، اتفاقات بزرگ را از سر می گذرانیم

بنابر روایت ایسنا، وی یادآور شد: همه کسانی که من با آنها آشنا هستم در طول این ۱۲ روز برای دو چیز نگران بودند؛ اولینش همین بحث احیانا «عدم انسجام ملی» بود. خدا رحمت کند امام یک روز در همین حسینیه [جماران] یک قصه خیلی جالبی بعد از کودتای نوژه گفتند. هواپیما می‌خواستند پرواز کنند، به هوا بروند و بمباران کنند، و بعد می‌خواهند بیایند و بنشینند، با این مردم کوچه و بازار، با این روستایی و شهری چه می‌کنند؟ تا آخر که در آسمان نمی‌مانند. تا یک ملتیم، با همیم و یک روح در تن یک جامعه و یک جسم هستیم، اتفاقات هرقدر هم بزرگتر، می‌توانیم آن ها را از سر بگذرانیم و عبور کنیم.

وی ادامه داد: من همان روز جمعه صبح که بعد از اذان صبح این اتفاق افتاد، واقعاً عصرش بازتاب انسجام ملی را در شبکه‌های اجتماعی در موارد مختلف دیدم. البته این به دو امر دیگر ضمیمه شد که اینها به تعبیر ما آخوندها به صورت «دور معی» همدیگر را تقویت کردند. حضور به موقع فرمانده کل قوا و نصب فرمانده‌ها بود و اینکه ما در کمتر از ۱۸ ساعت توانستیم پاسخ‌های قاطعی را شروع کنیم هم در آن همبستگی بسیار مؤثر بود. واقعا نگرانی اولیه مسأله رفع شد؛ چون نباید تردید کرد که آن ها یک برنامه‌ریزی داشتند، آمدند، گفتند و همین را هم التماس و خواهش کردند، اما این اتفاق نیفتاد؛ نه تنها اتفاق نیفتاد، بلکه برعکس، نظرسنجی‌هایی که این روزها منتشر می‌شود، نشان می‌دهد سرمایه اجتماعی جامعه ایران بسیار بالا رفته است. یعنی ما سال‌های بسیار تلخی که داشتیم را انگار پشت سر گذاشتیم. من در رابطه با خود صدا و سیما دیدم دوباره میزان مرجعیتش چقدر بالا رفته؛ در نظرسنجی‌هایی که نهادهای معتبر داخلی انجام می‌دهند.

اگر جواب‌های روزهای آخر نبود، دشمنان به دنبال صلح، آتش بس و اتمام جنگ نبودند

یادگار امام با این جمعبندی که «هدف فروپاشی و چند پاره شدن این جامعه بود» و اشاره به شعر شاعر قدیمی حمید مصدق که «چه کسی می‌خواهد من و تو ما نشویم/ خانه‌اش ویران باد/ من اگر ما نشوم تنهایم/ تو اگر ما نشوی خویشتنی» درباره رمز انسجام بدست آمده و چگونگی حفظش آن اظهار کرد: همه توجه کنیم که یکی از دستاوردهایی که ملت ما به دست آورد، «بازدارندگی موشکی» بود. بی‌تردید اگر جواب‌ها به‌خصوص جواب‌های روزهای آخر نبود، آن ها به دنبال صلح، آتش بس و اتمام جنگ نبودند؛ اصلاً نه شخصیت اسرائیل این طوری است و نه ترامپ این‌گونه است؛ اگر اینها آمدند، به خاطر موضع قدرت بود. همان صلح از موضع قدرت، این بار می‌تواند از جانب ملت ایران اتفاق بیفتد. اما داستانی که در آن وجود دارد این است که ما یک دستاورد بزرگتری داریم؛ و آن همان انسجام، اتحاد و یکپارچگی است که به دست آوردیم. چرا این پدید آمد؟ و اساساً دشمنان ما که روی این محاسبه کرده بودند، کجا را در محاسباتشان هدف گرفته بودند که اشتباه تحلیل کردند؟ اولاً گفت طرف اصلاً بچه خودش را رستم گذاشت و بعد از مدتی می‌ترسید صدایش کند، اینها هم خودشان یک چیزهایی گفتند و بعد آرام آرام باورشان شد. ولی در خیلی از آمارها باورمندانه به این مسأله نگاه می‌شد.

دشمنان روی شکاف‌های قومیتی، مذهبی، سیاسی، معیشتی، هویتی و بین نسلی تمرکز کرده بودند

وی افزود: روی شکاف‌های قومیتی، مذهبی، سیاسی، معیشتی، هویتی و بین نسلی تمرکز کرده بودند و این داستان را در فضاهای متفاوتی رصد می‌کردند و اتفاقاً علائمی هم برای آن می‌دیدند. ما نباید فراموش کنیم از سال ۹۶ به این طرف سه تا بحران اجتماعی داریم؛ سال‌های ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱. اینها خواسته‌های متفاوتی هم دارد؛ خاستگاه اقتصادی و بعد اجتماعی دارد. این شکاف‌ها موضع هدفی بود که آنها قرار داده بودند. واقعا اتفاق بسیار عجیبی در طیف‌های سیاسی، قومیتی، علمای اهل سنت بلوچستان و ایرانیان خارج از کشور افتاد. در ایران سخن از ایران گفتن هزینه که ندارد هیچ، مورد تشویق مردم واقع می‌شود؛ ایرانی‌های خارج از کشور به خصوص آن ها که در آمریکا زندگی می‌کنند، فردا ممکن است ترامپ آنها را اخراج کند؛ یعنی همان که الآن انجام می‌دهد.

واکنش ناطق، لاریجانی، خاتمی و کروبی به تجاوز رژیم صهیونیستی

وی ادامه داد: من مخصوص به ذکر بگویم. کسانی که ممکن است حتی از نظر مباحث فکری، ذهنی و بسیاری از مواضع دیگر [مشابه ما] نبودند، مثل آقای دکتر سروش که ابراز نظر می‌کند و می‌ایستد یا دیگرانی که حالا دانه دانه‌شان را نمی‌شود اسم آورد، و بعد بیانیه‌اش را خود صداوسیما هم خواند، اینها نشان داد به آنها که انگار این مملکت یک چیز دیگری دارد؛ همان «هویت تمدنی» که به آن اشاره می‌کنیم. یا در موارد سیاسی، من حالا خاطره همان صبح روز جمعه را بگویم؛ خاطره شیرینی است. صبح آقای ناطق و آقای لاریجانی به من زنگ زدند که خوب است یک بیانیه‌ای داده شود و من گفتم بیانیه‌ام را نوشته‌ام و داده‌ام. گفتند به آقای خاتمی هم گفته شود که ایشان هم [بیانیه بدهد]. گفتم آن طوری که من در شبکه‌های مجازی دیدم، ایشان قبل از من بیانیه داده است. عصرش آقای کروبی بیانیه داد. ایشان حتی بعدش که من دیدم گفت من از تهران بیرون نمی‌روم و می‌خواهم همین جا به دست اسرائیل شهید بشوم؛ و باید بیانیه بدهیم و در مقابل اینها بایستیم. این از کدام طیف است؟ از جریانی که احیانا شاید در طبقه‌بندی و دسته‌بندی خارجی‌ها، خیلی از آنها درون حاکمیت موجود تلقی نشوند. بعضی از زندانیانی که در زندان بودند، این بیانیه را دادند. به خصوص ایرانی‌های خارج از کشور به نظرم خیلی مهم است. چون برای آنها هزینه‌های فردی دارد. فردا ممکن است نهادهای امنیتی آنها را محکوم به اخراج و تهدیدشان کنند.

29219

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.