به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از آناتولی، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (سهشنبه) هشدار داد که اگر اقدامات فوری برای مهار شیوع ویروس «چیکونگونیا» انجام نشود، جهان ممکن است با تکرار اپیدمی این بیماری روبرو شود.
«دیانا روخاس آلوارز» سرپرست تیم آربوویروسهای سازمان جهانی بهداشت (WHO) در یک جلسه توجیهی سازمان ملل گفت: چیکونگونیا یک بیماری شناختهشده نیست، اما در حال حاضر در ۱۱۹ کشور در حال گردش است و ۵.۶ میلیارد نفر را در معرض خطر قرار میدهد.
وی ادامه داد: این ویروس منتقلشونده توسط پشه باعث تب، بثورات پوستی و درد شدید مفاصل میشود که میتواند هفتهها ادامه داشته باشد یا منجر به ناتوانیهای طولانیمدت در حداکثر ۴۰ درصد از بیماران شود.
به گفته آلوارز، این ویروس اکنون در ماداگاسکار، سومالی و کنیا در حال گسترش است. سریلانکا و بنگلادش هم افزایش موارد ابتلا را گزارش کردهاند و عفونتهایی در فرانسه و موارد مشکوک در ایتالیا نیز شناسایی شدهاند.
وی هشدار داد: این الگو منعکسکننده چیزی است که در سالهای ۲۰۰۴-۲۰۰۵ دیدیم. ما باید اکنون اقدام کنیم تا از تکرار تاریخ جلوگیری کنیم.
آلوارز بر فوریت افزایش نظارت و تلاشهای کنترل پشهها توسط کشورهایی که پشههای آئدس در آنها حضور دارند، تأکید کرد و افزود: اگرچه موارد ابتلا با شروع زمستان در اقیانوس هند رو به کاهش است، اما او تأکید کرد که تشخیص زودهنگام و واکنش سریع کلید محدود کردن عفونتها و جلوگیری از بار بهداشتی و اقتصادی طولانیمدت است.
سرپرست تیم آربوویروسهای سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: این سازمان با اعزام متخصصان، آموزش کارکنان بهداشتی و حمایت از اقدامات کنترل ناقلین به کشورها کمک میکند.