۲ نیروگاه خورشیدی چاه آب کشاورزی در اراک به بهره‌برداری رسید

خبرگزاری مهر چهارشنبه 01 مرداد 1404 - 15:36
اراک- نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت:۲ نیروگاه خورشیدی چاه آب کشاورزی در راستای حمایت از کشاورزی پایدار و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در اراک به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر قلی ابراهیمی ظهر چهارشنبه در آئین بهره برداری از ۲ نیروگاه خورشیدی چاه آب کشاورزی در اراک ضمن تقدیر از مجموعه‌های اجرایی و حمایتی در تحقق این پروژه گفت: کشاورزی در کشور ما بیش از همیشه نیازمند نوآوری، صرفه‌جویی و حرکت به سمت راه‌حل‌های پایدار است و بهره‌گیری از انرژی خورشیدی در تأمین برق چاه‌های آب، اقدامی هوشمندانه و اثربخش است که منفعت آن علاوه بر تولید شامل محیط زیست و اقتصاد کشاورزان نیز می‌شود.

وی افزود: این پروژه‌ها نتیجه هم‌افزایی بین کشاورزان، شرکت توزیع نیروی برق، جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی است که باید به‌عنوان یک الگو در سطح استان گسترش یابد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: بحران کمبود برق در کشور جدی است و بر اهمیت حمایت از تولید و ضرورت اقدام فوری و جهادی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و کشاورزی تأکید کرد.

ابراهیمی افزود: مرکزی تنها استانی است که موفق شده از این روش جدید تأمین تسهیلات استفاده کند و با همکاری مجلس، ۲۰۰ هزار میلیارد ریال منابع جدید در اختیار استان‌ها در کشور قرار گرفته است و بانک کشاورزی در این زمینه همراهی کامل دارد.

وی تاکید کرد: هیچ‌گونه محدودیتی برای اعطای تسهیلات در حوزه توسعه سامانه‌های خورشیدی و ارائه طرح‌های نو در این راستا وجود ندارد و بنده نیز در حمایت از این مهم از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنم.

ابراهیمی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای استان مرکزی برای تولید انرژی خورشیدی گفت: تنها روی سقف سوله‌ها و واحدهای صنعتی استان، ظرفیت نصب بیش از ۷ هزار مگاوات پنل خورشیدی وجود دارد و چنانچه همین ظرفیت بالفعل شود، تحول بزرگی در تأمین برق و کاهش خاموشی‌ها رقم خواهد خورد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان با اشاره به لزوم مدیریت جهادی و بهره‌گیری از مدیران پرتلاش در شرایط فعلی، بیان کرد: ما برای کشورمان خاموشی را شایسته نمی‌دانیم و باید هرچه سریع‌تر با همت ملی از این وضعیت خارج شویم.

حمایت همه جانبه توسعه انرژی‌های پاک در بخش کشاورزی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی نیز در این آئین گفت: این دو نیروگاه با ظرفیت‌های ۱۲۵ کیلووات با اعتبار ۳۲ میلیارد ریال و ۲۵ کیلووات با اعتبار ۶ میلیارد ریال با مشارکت بخش خصوصی بهره‌برداران حوزه کشاورزی راه‌اندازی شده‌اند و نقش مؤثری در تأمین برق مورد نیاز چاه‌های آب و کاهش هزینه‌های جاری کشاورزان خواهد داشت.

محمود محمودی افزود: با بهره‌برداری از این دو سامانه خورشیدی، گامی عملی در مسیر توسعه انرژی‌های پاک در بخش کشاورزی برداشته‌ایم و این پروژه‌ها تنها با مشارکت و همدلی میان بخش‌های مختلف اجرایی قابل تحقق بود و همکاری سازمان جهاد کشاورزی در شناسایی ظرفیت‌ها و همراهی بانک کشاورزی در تأمین منابع مالی، نقش کلیدی در اجرای این طرح‌ها ایفا کرد.

وی تاکید کرد: شرکت توزیع برق استان مرکزی آماده است در قالب طرح‌های حمایتی، مشاوره فنی، تسهیل فرآیندها و اتصال به شبکه، از کشاورزانی که مایل به احداث سامانه‌های خورشیدی هستند حمایت کند چرا که این طرح‌ها نه تنها باعث کاهش مصرف برق شبکه می‌شود بلکه امنیت تأمین انرژی کشاورزان را نیز تضمین می‌کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.