به گزارش همشهریآنلاین، مارکوس رشفورد بهصورت قرضی و با کمکردن دستمزدش به بارسلونا پیوست و پذیرفت ذخیره رافینیا باشد. این قرارداد قرضی با بند خرید اختیاری با مبلغ ۳۰میلیون یورو خواهد بود. نسبت به گزینههایی مثل لوکمن (۵۰میلیون یورو از آتالانتا)، نیکو ویلیامز (۶۲میلیون یورو از اتلتیک) و لوییس دیاس (۷۵میلیون یورو از لیورپول) مقرونبهصرفه است. رشفورد تا دوران کرونا ستاره بود اما وقتی بهخاطر خدمات خیرخواهانهاش دکتری افتخاری از دانشگاه منچستر گرفت، انگار دیگر فوتبال برایش در اولویت نبود. او در نیمفصل دوم مجبور شد به استونویلا برود اما ویلا هم قراردادش را قطعی و انتقال قرضی را تمدید نکرد.
پیش از بررسی وضعیت این انتقال و تخمین موفقیت آن، لازم است مقدمهای چیده شود. منچستریونایتد باتلاق ستارههاست. بازیکنان زیادی مثل دیماریا، زلاتان، الکسیس سانچس و خیلیهای دیگر هم در این باتلاق گرفتار شدند اما خیلی زود خودشان را نجات دادند. بازیکنان گرانقیمت دیگری هم در این تیم به مضحکه تبدیل شدند یا در بهترین حالت، افت کردند؛ مگوایر، لنی یورو، کاسمیرو، واران، اونانا، اریکسن و آنتونی که به میم و جوک تبدیل شد و از همه مهمتر کریستیانو رونالدو هم بدون فرگوسن در اولدترافورد دوام نیاورد و اریک تنهاخ داشت فوتبالش را نابود میکرد. داوید دخهآ در فصل آخر حضورش در اولدترافورد دستکش طلایی لیگ را برد اما دور انداخته شد و یک سال بدون تیم ماند و در بازگشت به فوتبال در فیورنتینا نشان داد چه جواهری است و چقدر بهتر از اونانا است! یونایتد ستارههای خودش را هم میخورد؛ آنهایی که از تیمهای پایه رشد کردهاند. کوبی ماینو در این تیم ستاره شد و فصل پیش افت کرد. گارناچو مقابل درهای خروج است و ممکن است با نیکلاس جکسون در چلسی معاوضه شود. میسن گرینوود بهخاطر پرونده خشونت خانگی علیه نامزدش طرد شد. حالا نوبت رشفورد است.
سیستم ایدهآل
بهترین احتمال برای رشفورد این است که یکبار ترکیب لواندوفسکی در نوک حمله، یامال در وینگ راست و خودش در وینگ چپ و رافینیا پشت مهاجم در سیستم ۱-۳-۲-۴ جواب بدهد و این ترکیب ادامه یابد. ایده اولیه این است که رشفورد ذخیره رافینیا باشد. اولمو و فران تورس گزینههای جلوتر از او برای تعویض هستند.
الکلاسیکوی انگلیسی
فصل آینده میتواند نخستین الکلاسیکویی باشد که در آن هم بارسلونا و هم رئالمادرید یک بازیکن انگلیسی در ترکیب خود دارند. رشفورد میتواند با همتیمیهایش در تیم ملی انگلیس، جود بلینگهام و ترنت الکساندر-آرنولد، روبهرو شود. با توجه به رقابت عمیق بین منچستریونایتد و لیورپول، رویارویی با الکساندر-آرنولد جذابیت خاصی خواهد داشت. با اینکه رشفورد عملکردی عالی در برابر لیورپول دارد، هایلایتهای تقابلش با آرنولد نشان از برتری مدافع راست انگلیسی میدهد.
نتیجهگیری
بعید است رشفورد نقشی کلیدی در ترکیب بارسا داشته باشد، اما خیلی هم خرید بدی نیست. یادمان باشد هر بازیکنی از تاتنهام رفت، جام گرفت و هر بازیکنی منچستریونایتد را ترک کرد، به اوج برگشت.
دیدن مارکوس رشفورد در لباس استونویلا در فصل گذشته کمی عجیب بود. این بازیکن ۲۷ساله زمانی احساس میکرد که قرار است تا آخر عمر در منچستریونایتد بماند، چراکه از آکادمی این تیم آمده و از زمانی که لویی فنخال در سال ۲۰۱۶ نخستین بازیاش را برای این تیم انجام داد، در اولدترافورد درخشیده بود. در ویلا خیلی هم بد کار نکرد و در نخستین لیست تیم ملی از سوی توماس توخل قرار گرفت. عملکردش در ویلاپارک ۴گل و ۵پاسگل در ۱۷بازی بود. اما وضعیتش در این چند وقت آنقدر بد بوده که آموریم که از او ناامید شده و در زمستان گذشته بیرونش کرده بود، حاضر به بازگرداندنش نشد و برای تمرینات پیشفصل دستور داد تا قبل از ساعت۱۷ که تمرین تیم بزرگسالان به پایان میرسد، او حق ندارد به کمپ بیاید.
مشکل اینجاست که مثلث هجومی لوا- یامال- رافینیا یکی از بهترین مثلثها در کل جهان است. آنها فصل گذشته روی هم رفته ۱۴۰گل به ثمر رساندند.
او تا کرونا عالی بود. میانگین گلزنیاش مقابل بیگسیکس فوقالعاده بود؛ ۶گل و یک پاسگل مقابل هر یک از تیمهای لیورپول، منچسترسیتی، چلسی و تاتنهام و ۶گل و ۴پاسگل مقابل آرسنال.
نسبت به گزینه اصلی بارسلونا در پست وینگر چپ یعنی نیکو ویلیامز آمار بهتری دارد؛ کل گلهای زده مارکوس رشفورد ۱۴۲گل و نیکو ویلیامز ۳۱گل.
آیا رشفورد در بارسا دوام میآورد و به رکورد تعداد بازیهای انگلیسیها در تاریخ لالیگا میرسد؟ دیوید بکام (رئال مادرید/ ۱۱۶بازی)، گری لینهکر (بارسلونا/ ۱۰۳بازی)، مکمنمن (رئال مادرید/ ۹۴بازی)، کانینگام (رئال مادرید و خیخون/ ۷۴بازی)، سمویز (لاس پالماس و سویا/ ۷۴بازی)، کیران تریپیر (اتلتیکومادرید/ ۶۸بازی)، جود بلینگام (رئالمادرید/ ۵۹بازی)، ریچاردسون (رئال سوسیهداد/ ۳۷بازی)، مایکل اوون (رئالمادرید/ ۳۶بازی) و گرینوود (ختافه/ ۳۳بازی).
سرعت او خیرهکننده است؛ سریعتر از همه بازیکنان فعلی بارسلونا؛ پائو کوبارسی (۳۱.۱۶کیلومتر بر ساعت)، یامال (۳۳.۳)، بالده (۳۳.۷)، ژول کنده (۳۴.۱)، رافینیا (۳۴.۷۲) و رشفورد (۳۵.۳۵کیلومتر بر ساعت).
لینهکر در ۱۰۳بازی لالیگایی برای بارسا ۴۲گل به ثمر رساند. رشفورد به چند بازی برای رسیدن به این تعداد گل نیاز دارد و آیا اصلا قرار است این همه فرصت در اختیارش قرار گیرد؟
مارکوس هم عملکردش بد نیست و از زمان نخستین بازیاش برای شیاطین سرخ در بیش از ۹سال پیش، ۴۲۶بازی در تمام رقابتها انجام داده، ۱۳۸گل به ثمر رسانده و ۶۰پاسگل داده است. او در ۵۶بازی در فصل ۲۳-۲۰۲۲، توانست ۳۰گل به ثمر برساند که تنها یکی از آنها از روی نقطه پنالتی بود.
مثلث متساویالاضلاع
منچستریونایتد برای خط حمله جدید خود بیش از ۲۰۰میلیون یورو هزینه میکند. جذب امبومو از برنتفورد برای منچستریونایتد ۷۵میلیون یورو آب خورد که به این رقمها افزونهها هم اضافه خواهد شد. او حالا هشتمین خرید گرانقیمت تاریخ باشگاه منچستریونایتد است؛ بعد از پوگبا (یوونتوس/ ۱۰۵میلیون یورو)، آنتونی (آژاکس/ ۹۵میلیون یورو)، هری مگوایر (لسترسیتی/ ۸۷میلیون یورو)، سانچو (دورتموند/ ۸۵میلیون یورو)، لوکاکو (اینترمیلان/ ۸۴میلیون یورو)، راسموس هویلوند (آتالانتا/ ۷۷.۸میلیون یورو)، آنخل دیماریا (رئالمادرید/ ۷۵میلیون یورو)، امبومو (برنتفورد/ ۷۵میلیون یورو)، کونیا (ولوز/ ۷۴میلیون یورو) و کاسمیرو (رئال مادرید/ ۷۰.۷میلیون یورو).
معادلات شماره۹
هویلوند احتمالا واگذار میشود. آث میلان برای او ۲۰میلیون میدهد. اگر فروخته نشود، مهاجم دانمارکی نیمکتنشین خواهد شد. برای پست مهاجم شماره۹، چند گزینه مطرح شدهاند. معاوضه گارناچو با نیکلاس جکسون از چلسی محتملترین حالت است. در اینصورت پول ناچیزی ممکن است رد و بدل شود و هر دو باشگاه از شر بازیکنان ناراضی خود رها خواهند شد. گزینه بعدی، خرید بنیامین ششکو از لایپزیش است. باشگاه آلمانی برای این مهاجم بلندقامت اما تکنیکی اسلوونیایی خود ۷۰میلیون یورو طلب خواهد کرد. او گزینه آرسنال هم بود. اگر او بیاید، مثلث هجومی جدید ۲۲۰میلیون خرج روی دست مالکان آمریکایی خواهد گذاشت.
ازدسترفتهها
گیوکرش حاضر نشد به منچستر بیاید و بار دیگر زیرنظر روبن آموریم کار کند. او به آرسنال بسیار نزدیک است و تنها اعلام رسمی باقی مانده. منچستریونایتد به مهاجم ایتالیایی، فرانسیسکو پیو اسپوزیتو علاقهمند بود اما او به اینتر پیوست. منچستریونایتد لحظه آخر پیشنهادی حوالی ۸۰میلیون برای خرید اکیتیکه داده بود اما اینتراخت او را با ۹۵میلیون به لیورپول فروخت.
شهر بیدفاع
آموریم با اینکه در خط دفاعی مشکلات زیادی داشت و تیمش در فصل گذشته ۶۵گل خورد، اما تنها یک مدافع کناری گمنام(دیگو لئون از سرو پورتنو) را جذب کرده و حتی لیندلوف و جانی ایوانز را نیز در این پست از دست داده است. لیندلوف با پایان قراردادش جدا شد و جانی ایوانز بهعنوان تنها بازمانده دوران فرگوسن از فوتبال خداحافظی کرد. مالاسیا هم که یادگار دوران سیاه خریدهای تنهاخ بود، جدا شد.
بهدنبال گلر
منچستر برای خط دروازه هم بازیکن میخواهد. اونانا اصلا قابل اطمینان نیست و اخیرا مصدومیتی پیدا کرده که او را مدتی از فوتبال دور نگه میدارد. بایندیر ترک هم در قواره پیراهن این باشگاه نیست. منچستر خواهان بهخدمتگرفتن امیلیانو مارتینس، دروازهبان جنجالی استونویلاست اما او را قرضی میخواهد و حاضر نیست ۴۰میلیون یوروی دیگر برای این پست هزینه کند.
در حال حاضر مثلث هجومی منچستریونایتد متشکل از هویلوند، کونیا و امبومو برای این باشگاه ۲۳۶.۸میلیون یورو آب خورده است.
از بین ۱۰خرید گران باشگاه، ۶ نفر در ۴سال اخیر به یونایتد پیوستهاند که بخشی از آن بهخاطر بیکفایتی و خاصهخرجی تنهاخ بوده و بخشی دیگر بهدلیل بالا رفتن قیمت بازیکنان و تورم بازار نقل و انتقالات.
با رفتن گارناچو، هویلوند و رشفورد، یک مثلث کامل هجومی از یونایتد حذف خواهد شد. اگر سانچو را هم که کل فصل قرضی در چلسی بود بهحساب بیاوریم، میشود مربع هجومی. سانچو به یوونتوس لینک شده است.
رشفورد پس از ۳۶سال، نخستین بازیکن انگلیسی بارسلونا خواهد بود تا گری لینهکر با تغییر تصویر پروفایل خود به استقبال این انتقال برود. تا پیش از رشفورد، لینهکر آخرین انگلیسی بارسا بود که در طول ۳سال حضور در نیوکمپ و انجام ۱۰۳بازی، ۴۲بار برای کاتالانها موفق به گلزنی شد.