به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از الجزیره، بنابر اعلام روزنامه بر خط VOI اندونزی از جاکارتا، این سخنان پس از هشدار بیش از ۱۰۰ سازمان امدادرسان درخصوص قحطی در غزه مطرح شد، این در حالی است که مقادیر زیادی غذا، آب آشامیدنی و تجهیزات پزشکی در خارج از این منطقه انباشته شده و امکان انتقال آنها فراهم نشده است.
تدروس آدهانوم قبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی که به صورت زنده از ژنو پخش شد، گفت: «نمیدانم چطور باید آن را توصیف کنم جز اینکه این یک گرسنگی گسترده و انسانی و کاملاً آشکار است.»
تدروس آدهانوم تأکید کرد: «این به علت محاصره است». سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد موج مرگبار سوءتغذیه در غزه تاکنون به مرگ دستکم ۲۱ کودک منجر شده و هشدار داد این آمار ممکن است تنها بخش کوچکی از واقعیت باشد. این نهاد همچنین افزود: نبود دسترسی کامل به غذاهای اضطراری، همراه با فروپاشی شبکههای امدادی و محدودیتهای اعمال شده، بحران گرسنگی را تشدید کرده است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: سازمان ملل متحد و شرکای بشردوستانه آن در بازهای نزدیک به ۸۰ روز، یعنی در فاصله زمانی ماههای مارس تا مه، نتوانستهاند هیچ کمکی به غزه ارسال کنند و حتی در حال حاضر هم کمک رسانیها بسیار ناکافی است. به گفته مقامات سازمان جهانی بهداشت، اوضاع به شدت بحرانی است؛ حدود ۱۰ درصد مردم دچار سوءتغذیه شدید یا متوسط هستند و حدود ۲۰ درصد زنان باردار در معرض سوءتغذیه قرار دارند.
ریک پیپرکورن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در اراضی اشغالی فلسطینی، گفت در ماه ژوئیه، ۵۱۰۰ کودک در برنامههای درمان سوءتغذیه ثبت نام شدند که از این میان ۸۰۰ کودک دچار لاغری شدید هستند. بنابر اعلام روزنامه بر خط VOI اندونزی، نوار غزه از مارس ۲۰۲۴ و با قطع کامل تأمین مایحتاج توسط اسرائیل، که از اکتبر ۲۰۲۳ در جنگ با گروه حماس است، دچار کمبود شدید منابع شده است. اگر چه در ماه مه بخشی از محاصره برداشته شد، اما برای جلوگیری از دستیابی گروههای مسلح به کمکها، همچنان محدودیتهایی باقی مانده است.
سازمانهای امدادرسان بینالمللی اعلام کردهاند که مقدار بسیار کمی از کمکهای مورد نیاز واقعاً به غزه میرسد. اسرائیل مدعی است که اجازه داده است مقادیر کافی غذا به غزه وارد شود و در عین حال حماس را مسئول رنج ۲.۲ میلیون ساکن این منطقه میداند. منبع: