کاهش ۲۶ درصدی حجم آب سد‌های کشور

صدا و سیما پنج شنبه 02 مرداد 1404 - 13:17
سخنگوی صنعت آب گفت: در حال حاضر ورودی سد‌های کشور ۴۳ درصد کمتر گزارش شده و حجم ذخایر سد‌ها نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کمتر می‌باشد.

کاهش ۲۶ درصدی حجم آب سد‌های کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در برنامه شبکه خبر گفت: متاسفانه ذخایر آبی کشور مطلوب نیست و ۴۰ درصد بارش کمتر داشته‌ایم و همچنین  در پنج سال پیاپی خشکسالی قرار داریم.

وی ادامه داد: متاسفانه چندین سال خشکسالی کار را برای مدیریت در سال‌های پیش رو سخت خواهد کرد، در حال حاضر ورودی سد‌های کشور ۴۳ درصد کمتر گزارش شده است و در حال حاضر حجم ذخایر سد‌های کشور نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کمتر می‌باشد.

سخنگوی صنعت آب بیان کرد: در حال حاضر باتوجه به محدودیت آبی رها سازی آب سد‌ها را کاهش داده‌ایم؛ همچنین  در ۲۴ استان و ۵۰ شهر تنش آبی داریم که با ۱۶۹ پروژه مسئله را مدیریت می‌کنیم.

وی افزود: ۵۰ درصد منابع آبی سطحی تهران از ۵ سد تامین می‌شود در حال حاضر هم  پرشدگی سد‌های کشور ۴۶ درصد است، ولی سد‌های استان تهران ۲۱ درصد است که نیمی از سد‌های تهران هم رسوب دارد.

بزرگ زاده بیان کرد: شهروندان تهرانی باید مدیریت مصرف را مدنظر قرار دهند، اگر ما در طول سال ۲۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌کردیم به راحتی شرایط را می‌توانیم مدیریت کنیم همچنین اگر شهروندان تهرانی در زمان استحمام، مسواک زدن و ... شیر آب را ببندند بیش از ۳۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: پروژه انتقال آب از طالقان ۶۰ درصد پیشرفت داشته و تا پایان شهریور وارد مدار می‌شود و به کمک تهران می‌آید و نشتی سد لار هم برنامه زمانبندی شده آن ۱۴۰۵ است.

به گفته سخنگوی صنعت آب، اگر شهروندان خود کنترلی نداشته باشند قطعا کار سخت و سخت خواهد شد، می‌بایست مدیریت آب توسط شهروندان صورت گیرد.

بزرگ زاده با اشاره به پیچیدگی شبکه آبرسانی تهران گفت: طول این شبکه حدود ۲۱ هزار کیلومتر است و برخی لوله‌ها ۵۰ تا ۷۰ سال قدمت دارند. به دلیل اختلاف ارتفاع مناطق مختلف شهر، ناچار به استفاده از فشارشکن‌های متعدد هستیم، اما این فشارشکن‌ها هم گاهی به شکل مطلوب عمل نمی‌کنند.

وی ادامه داد: کاهش فشار آب باعث می‌شود تا در برخی خانه‌های طبقه اول یا دوم افت فشار جدی حس شود، اما اگر فشار بالا برود، نشت شبکه به حدود ۸۰ میلیون مترمکعب در سال می‌رسد. به همین دلیل سامانه ۱۲۲ را تقوین کردیم تا ا ز این طریق به سرعت مشکلات را شناسایی و پیگیری کنیم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.