به گزارش ایسنا، «کاظم غریبآبادی» معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه و در صفحه خود در شبکه اجتماعی گزارشی را از سه روز حضور خود در سازمان ملل متحد در نیویورک و رایزنیها و برنامههای مختلف انجامشده، ارائه کرد.
غریبآبادی در این گزارش به ۹ مورد زیر اشاره کرد:
۱. حضور در نشست شورای امنیت به ریاست معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان و سخنرانی درخصوص تجاوز رژیم صهونیستی و آمریکا علیه کشورمان، پاسخ قاطع ایران و تاکید بر ارائه پاسخ قاطع تر در صورت تکرار تجاوز. ضمن تمجید از اکثریت قریب به اتفاق جامعه بینالمللی برای محکومیت تجاوز، به سکوت و عدم اقدام شورای امنیت و شورای حکام و مواضع جانبدارانه سه کشور اروپایی در حمایت از تجاوز، اعتراض جدی شد. بر مسوولیت متجاوزین و ضرورت جبران خسارات و عدم تکرار و همچنین پیگیری های دیپلماتیک و حقوقی کشورمان تاکید شد.
۲. حضور در نشست شورای امنیت به ریاست معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان و سخنرانی درخصوص وضعیت اسفناک غزه و جنایات رژیم صهیونیستی و ارائه ۶ پیشنهاد برای مقابله با این جنایات. همچنین، بر ضرورت اجماع جهانی برای توقف جنایات این رژیم جنایتکار و پاسخگو نمودن آن تاکید و پیشنهاد کردم هر کشوری یک تعهد را در این رابطه تعیین، اعلام و پیگیری کند.
۳. برگزاری نشست با نمایندگان بیش از ۱۱۰ کشور عضو سازمان ملل و تشریح ابعاد مختلف تجاوز رژیم صهونیستی و آمریکا علیه کشورمان و آثار مخرب آن بر صلح و امنیت بین المللی و همچنین تصریح به وظیفه سنگین کشورها و سازمان ملل در این رابطه.
۴. برگزاری نشست با نمایندگان ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت و گفتوگو درخصوص موضوعاتی نظیر تجاوز رژیم صهونیستی و آمریکا علیه کشورمان، آخرین وضعیت روابط ایران و آژانس در پرتو حملات مسلحانه اخیر علیه تأسیسات صلح آمیز هستهای کشورمان، و مسائل مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت.
۵. برگزاری نشست با سفرا و نمایندگان دائم چین و روسیه نزد سازمان ملل و بحث و بررسی درخصوص موضوعات مهم و جاری و هماهنگی مواضع سه کشور.
۶. برگزاری نشست با نمایندگان گروه دوستان منشور ملل متحد (بیش از بیست کشور) و گفتوگو درخصوص مهمترین موضوعات جاری و هماهنگی مواضع. اعضای گروه در اظهاراتی، مجددا تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کردند و خواستار پاسخگو نمودن آنها شدند.
۷. دیدار با معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل. در این ملاقات، درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و موضوعات مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و نحوه اجرای آن، از جمله نقش دبیرخانه سازمان ملل در صیانت از سازوکارهای پیشبینیشده در این قطعنامه و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده سیاسی از آن، تبادل نظر شد. با انتقاد از استانداردهای دوگانه موجود در رویه نهادهای بینالمللی، بر ضرورت ایفای نقش مؤثر و بیطرفانه سازمان ملل در قبال تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده و گفتم: انتظار ملتها از دبیرکل سازمان ملل متحد این است که در برابر چنین جنایاتی، صریح و روشن موضعگیری و آن را محکوم کند، نه آنکه صرفاً به ابراز نگرانی و دعوت به خویشتنداری اکتفا نماید.
۸. دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ. اینجانب با اشاره به حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، ادعای این رژیم مبنی بر «دفاع از خود» را قویاً رد کرده و آن را دروغی آشکار، خلاف منشور ملل متحد و فاقد هرگونه وجاهت حقوقی و بینالمللی دانستم. تصریح کردم که رژیم اشغالگر قدس در این تجاوز عمدتاً غیرنظامیان را هدف قرار داد و تمامی اصول و قواعد مسلم حقوق بینالملل را نقض کرد.
۹. برگزاری نشست با نمایندگان بیش از بیست رسانه مطرح بینالمللی و گفتگو با آنها. در میان موضوعات مختلف، بر سه موضوع به شرح زیر تاکید کردم:
- نقش و مسوولیت مهم رسانهها در پرداختن منصفانه، بیطرفانه و حرفهای به تجاوز رژیم صهونیستی و آمریکا علیه ایران، در نقض کامل حقوق بینالملل و منشور ملل متحد؛
- برای ورود به مذاکرات با طرف آمریکایی، چند اصل مهم است: جلب اعتماد ایران و اینکه ایران به آمریکا به هیچ وجه اعتماد ندارد، عدم استفاده از مذاکرات بهعنوان سکویی برای دستورکارهای پنهان مانند اقدام نظامی، هرچند ایران آمادگی همه جانبه خواهد داشت، احترام و شناسایی حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه شامل غنی سازی مطابق با نیازهای مطلوب ایران؛
- انتقاد جدی از عملکرد جانبدارانه، سیاسی و مخرب آژانس و مدیرکل آن در جریان تجاوز اخیر، تصریح به تنظیم روابط با آژانس در چارچوب قانون مجلس شورای اسلامی، و موافقت با پذیرش هیات آژانس (پایینتر از مدیرکل) در سه هفته آتی جهت بررسی روابط ایران و آژانس درچارچوب شرایط موجود، بدون بازرسی از تاسیسات اتمی توسط این هیات.