به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه سان نوشت: شماری از غذاهای آماده در شعب فروشگاههای زنجیرهای "تسکو" و "الدی" در ایرلند، به یک باکتری مرگبار آلوده شدهاند و به همین علت، "مرکز رصد و حفاظت بهداشت" (Health Protection Surveillance Centre) در انگلیس و ایرلند هشدار دادهاند که مصرف کنندگان غذاهای آماده، مراقب سلامت خود باشند.
نهاد ناظر بر مواد غذایی در ایرلند (Food Safety Authority of Ireland) اعلام کرد بررسی در این باره آغاز و فهرستی از بیش از ۲۰۰ ماده غذایی که احتمالا به این باکتری خطرناک آلوده شدهاند، منتشر شده است تا مردم، آنها را به فروشگاهها باز پس دهند. به گزارش این نهاد، تا ۲۲ ژوئیه، ۳۱ تیر ماه، ابتلای ۹ نفر به این مسمومیت، تایید شده است.
مسمومیت غذایی ناشی از باکتری لیستریا مونوسیتوژنز که به آن لیستریوز نیز گفته میشود، یک بیماری عفونی است که از طریق مصرف غذاهای آلوده به این باکتری ایجاد میشود. این باکتری در خاک، آب و فضولات حیوانی یافت میشود و میتواند از طریق مصرف سبزیجات با کود آلوده، گوشت آلوده، شیر خام، پنیر نرم و غذاهای فراوری شده به انسان منتقل شود.
نشانگان اولیه ممکن است شامل تب، دردهای عضلانی، حالت تهوع و اسهال باشد و در موارد پیشرفتهتر، وقتی عفونت به سیستم عصبی گسترش مییابد، علائمی مانند سردرد، سفتی گردن، گیجی، از دست دادن تعادل و تشنج ممکن است بروز کند. در دوران بارداری، لیستریوز میتواند منجر به سقط جنین، التهاب جفت، عفونت نوزاد و یا مردهزایی شود.