به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش تایلند روز پنج شنبه اعلام کرد: حملات کامبوج به کشته شدن ۹ نفر، از جمله یک کودک هشت ساله منجر شده است. در این حملات ۱۴ نفر نیز زخمی شدند. درگیریهای مرزی، خشونت با شدتی بی سابقه در پانزده سال گذشته را میان دو کشور رقم زده است.
کامبوج تجاوز نظامی تایلند را محکوم کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کامبوج روز پنج شنبه تایلند را به آغاز «تجاوز نظامی بیدلیل» متهم کرد. این دو کشور همسایه درگیر تشدید خشونتی شدهاند که در پانزده سال گذشته بیسابقهای بوده است.
تایلند همه گذرگاههای مرزی با کامبوج را بست
خبرگزاری تصویری رویترز گزارش داد تایلند همه گذرگاههای مرزی با کامبوج را بست.
مقامات تایلند روز پنجشنبه اعلام کردند: پس از هفتهها تنش بر سر اختلافات مرزی که به درگیریهایی منجر شده و دستکم دو غیرنظامی کشته و تمامی گذرگاههای مرزی با کامبوج، مسدود شدند. در پی حادثهای در روز چهارشنبه که طی آن پنج نفر از نیروهای ارتش سلطنتی تایلند در منطقه چونگ آن ما روی مین زمینی رفتند، دریادار سوراسانت کونگسیری اعلام کرد که تایلند سطح تدابیر امنیتی در مرز را از سطح دو ـ که صرفاً عبور مرزی افراد و مدت زمان اجازه عبور را محدود میکرد ـ به سطح چهار ارتقا داده است؛ «یعنی بسته شدن کامل همه گذرگاههای مرزی در امتداد مرز تایلند-کامبوج.»
ماراتی نالیتا آندامو معاون سخنگوی وزارت امور خارجه تایلند، اظهار داشت: «وزارت امور خارجه با شدیدترین لحن ممکن، این اقدام را بهعنوان نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی تایلند و کنوانسیون اتاوا محکوم میکند.» بیش از یک قرن است که تایلند و کامبوج در نقاط مرزی فاقد تعیین تکلیف در امتداد مرز زمینی ۸۱۷ کیلومتری (۵۰۸ مایل) خود، بر سر حاکمیت اختلاف دارند؛ مسئلهای که در سالهای گذشته به درگیریهای پراکنده و دستکم چند کشته منجر شده است، از جمله طی تبادل آتشباری یک هفتهای در سال ۲۰۱۱.
تنشها از ماه مه با کشته شدن یک سرباز کامبوجی طی یک تبادل کوتاه تیراندازی دوباره شعلهور شد و به بحرانی دیپلماتیک و اکنون به درگیریهای مسلحانه انجامیده است.
سفارت تایلند از اتباع خود خواست کامبوج را ترک کنند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی تبادل آتش در مرز تایلند و کامبوج، سفارت تایلند در پنوم پن روز پنج شنبه از همه اتباع خود در کامبوج خواست این کشور را ترک کنند. سفارت تایلند در صفحه فیسبوک خود نوشت: همه اتباع تایلندی باید «هرچه سریعتر» کامبوج را ترک کنند، مگر اینکه دلیل قانعکنندهای برای ماندن داشته باشند.
از سرگیری درگیریهای مرزی میان کامبوج و تایلند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع کامبوج و ارتش تایلند روز پنجشنبه از تبادل آتش دوباره در مرز مشترک دو کشور خبر دادند. این درگیری در گیرودار تشدید تنشهای دیپلماتیک و کاهش روابط اقتصادی رخ داده و جدیترین بحران مرزی میان دو کشور در نزدیک به پانزده سال اخیر به شمار میرود. دو طرف یکدیگر را به آغاز درگیری متهم کردهاند. کامبوج، وزارت دفاع کامبوج و ارتش تایلند اعلام کردند که صبح روز پنجشنبه درگیریهای تازهای میان ارتشهای دو کشور در مرز مشترک در گرفته است.
دو کشور متقابلا یکدیگر را به آغاز تیراندازی متهم کردهاند. این حادثه در نزدیکی معابد قدیمی، در محدوده استان سورین تایلند (شمال شرق) و استان اودار میانچی کامبوج (شمال غرب) روی داده است.
ارتش تایلند در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای کامبوجی حدود ساعت ۸:۲۰ صبح به وقت محلی (۰۱:۲۰ به وقت گرینویچ)، به سمت بخش شرقی معبد پراسات تا موئن توم، در فاصله تقریبا ۲۰۰ متری از پایگاه تایلند، آتش گشودهاند.
تایلند همچنین کامبوج را متهم کرد که حدود ساعت ۷:۳۵ صبح (۰۰:۰۰ به وقت گرینویچ) از یک پهپاد در این منطقه مورد مناقشه استفاده کرده است.
از سوی دیگر، مالی سوچتا، سخنگوی وزارت دفاع کامبوج، اعلام کرد که ارتش تایلند با حمله مسلحانه به نیروهای مستقر کامبوجی، تمامیت ارضی این کشور را نقض کرده است.
او ادامه داد که نیروهای مسلح کامبوج در پاسخ به این اقدام و در انطباق کامل با قوانین بینالمللی، برای دفع تهاجم تایلند از حق مشروع خود برای دفاع از خود استفاده کردهاند.
این دو پادشاهی در جنوب شرق آسیا مدتهاست بر سر خط مرزی مشترکشان که در دوران هندوچین فرانسه تعیین شده، اختلاف دارند، اما بحران کنونی جدیترین بحران در نزدیک به پانزده سال اخیر است.
کشته شدن یک سرباز خمر در پی تبادل آتش شبانه در اواخر ماه مه، در یکی دیگر از مناطق مورد مناقشه مرزی، آتش اختلافات میان بانکوک و پنومپن را شعلهور کرد و باعث شد دو کشور روابط اقتصادی و دیپلماتیک خود را به شدت کاهش دهند.
خبرگزاری کامبوج (AKP) روز پنجشنبه گزارش داد که کامبوج روابط دیپلماتیک با همسایه خود را به پایینترین سطح کاهش داده است.
روز گذشته، پس از آنکه یک سرباز تایلندی بر اثر برخورد با مین در مرز یک پای خود را از دست داد، بانکوک سفیر خود را از پنومپن فراخواند و سفیر کامبوج را از خاک خود اخراج کرد.
خشونتبارترین رویداد مدرن مرتبط با این مرز به درگیریهایی بازمیگردد که بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ پیرامون معبد پریا ویهر در گرفت. این درگیریها دستکم ۲۸ کشته بر جای گذاشت و به تخلیه دهها هزار نفر از ساکنان منطقه منجر شد.