ویدیویی از ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین با همراهی یک دنباله‌دار [تماشا کنید]

دیجیاتو پنج شنبه 02 مرداد 1404 - 17:31
در این ویدیو، بخشی از سازه ایستگاه فضایی، ماهواره‌های استارلینک و دنباله‌دار C/2024 G3 دیده می‌شوند. The post ویدیویی از ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین با همراهی یک دنباله‌دار [تماشا کنید] appeared first on دیجیاتو.

ویدیو جدیدی که از ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت شده، عبور ده‌ها ماهواره استارلینک را در حالی نشان می‌دهد که دنباله‌دار C/2024 G3 (ATLAS) نیز در پس‌زمینه در حال حرکت است.

«دان پتیت»، فضانورد سابق ایستگاه فضایی بین‌المللی این ویدیو را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده که ده‌ها ماهواره استارلینک را نشان می‌دهد که از چپ به راست در مدار پایین زمین در حرکت هستند. در‌همین‌حال، دنباله‌داری نیز از سمت مقابل و در فاصله‌ای بسیار دورتر در آسمان دیده می‌شود. تفاوت جهت ماهواره‌ها و دنباله‌دار به دلیل مسیر مداری ماهواره‌ها نسبت به مسیر مستقل دنباله‌دار در آسمان است.

حرکت ماهواره‌های استارلینک از داخل ایستگاه فضایی

این ویدیو چشمگیر از داخل ایستگاه فضایی و در جریان اقامت اخیر پتیت گرفته شده است. در بخش پایینی تصویر بخشی از سازه ایستگاه هم دیده می‌شود. ماهواره‌های استارلینک با بازتاب نور خورشید پیش از طلوع، در آسمان قابل مشاهده هستند؛ در حالی که دنباله‌دار C/2024 G3 در مسیری بسیار دورتر از زمین حرکت می‌کند.

شرکت اسپیس‌ایکس از سال 2019 پرتاب ماهواره‌های استارلینک را آغاز کرده و تاکنون نزدیک به 8000 ماهواره را در مدار قرار داده است. این شرکت که تحت مدیریت ایلان ماسک فعالیت می‌کند، قصد دارد این عدد را ابتدا به 12 هزار و در نهایت به حدود 42 هزار ماهواره برساند تا پوشش اینترنتی خود را گسترده‌تر و پایدارتر کند. در حال حاضر، استارلینک به بیش از 6 میلیون مشتری در حدود 120 کشور و منطقه خدمات اینترنتی ارائه می‌دهد.

با این حال، چنین منظومه عظیمی از ماهواره‌ها، مشکلاتی را برای ستاره‌شناسان ایجاد کرده است. بازتاب نور خورشید از سطح این ماهواره‌ها می‌تواند مشاهدات نجومی در اعماق فضا را مختل کند. اسپیس‌ایکس تلاش کرده با پوشش دادن سطح ماهواره‌ها با مواد تیره و استفاده از پوشش‌های بازتاب‌دهنده نور به جهات دیگر، شدت این نور را کاهش دهد.

علاوه‌براین، سیگنال‌های رادیویی ماهواره‌های استارلینک نیز می‌توانند باعث تداخل در مشاهدات حساس رادیویی نجومی شوند و مطالعه کیهان در برخی طول‌موج‌ها را دشوار کنند.

دنباله‌دار C/2024 G3 (ATLAS) که در این ویدیو حضور دارد، در 13 ژانویه نزدیک‌ترین عبور خود از کنار زمین را تجربه کرد و در فاصله‌ای حدود 14 میلیون کیلومتری از سیاره ما گذشت. اما این دنباله‌دار تا صدها هزار سال آینده دوباره به نزدیکی زمین نخواهد آمد و حضورش در این ویدیو را باید یک لحظه بسیار نادر دانست.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.