امسال یکی از بدترین سالها از نظر خشکسالی بوده است

خبرگزاری مهر پنج شنبه 02 مرداد 1404 - 17:55
تبریز-معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال یکی از بدترین سالها از نظر خشکسالی بوده و بخش کشاورزی به شدت آسیب دیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، صفدر نیازی روز پنجشنبه در شهرستان بناب با اشاره به شرایط کم‌سابقه خشکسالی در کشور، اظهار کرد: در ۵۲ سال گذشته، امسال بدترین سال از نظر خشکسالی بوده و بخش کشاورزی به شدت آسیب دیده است.

وی با تأکید بر اهمیت قانون حفاظت از خاک که در سال ۱۳۹۸ تدوین شد، اظهار کرد: خاک کشور یا به دلیل تخریب یا به واسطه آلودگی از بین می‌رود، در این میان، مسئولیت مقابله با تخریب بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و کنترل آلودگی خاک با سازمان محیط زیست است؛ همچنین آلودگی آب بر عهده وزارت نیرو قرار گرفته است.

وی افزود: بر همین اساس همه تلاش خود را برای تعامل و هماهنگی با سایر ارگان‌ها و همچنین در راستای وظایف وزارت جهاد کشاورزی برای‌جلوگیری از آلودگی منابع آب بناب انجام خواهیم داد.

نیازی با اشاره به کاهش بی‌سابقه متوسط بارش‌ها اظهار کرد: میانگین بارندگی کشور در سال جاری به ۱۳۵ میلی‌متر رسیده که در مقایسه با میانگین ۲۰۰ میلیمتری در هشت سال گذشته و متوسط ۲۳۴ میلیمتری بلندمدت، زنگ خطری جدی برای امنیت غذایی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، مجلس شورای اسلامی مبلغ ۵۳۰ هزار میلیارد ریال برای حوادث غیرمترقبه در نظر گرفته که خشکسالی نیز ذیل آن تعریف شده است.

وی با بیان اینکه خشکسالی آغاز شده و باید با آن کنار بیاییم، اظهار کرد: بشر به‌تنهایی قادر به مقابله با طبیعت نیست، اما می‌توانیم با راهکارهای علمی و هماهنگ، ضمن سازگاری با تغییر اقلیم، امنیت غذایی را حفظ کنیم.

نیازی افزود: در اجرای پروژه‌های آب و خاک، باید دقت شود که طرح‌ها تنها در مناطقی که منابع آبی وجود دارد اجرا شوند؛ اجرای پروژه در مناطقی که بدون آب هستند، صرفه و توجیهی ندارد.

وی همچنین خواستار تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز شد و گفت: در این زمینه، وزارت نیرو متولی اصلی است و وزارت جهاد کشاورزی آمادگی همکاری کامل را دارد. بسته شدن این چاه‌ها برای برقراری عدالت در بهره‌برداری از منابع ضروری است.

به گفته وی، «بارورسازی ابرها» یکی از برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار دارد و پیگیری خواهد شد.

نیازی بر رعایت الگوی کشت تأکید کرد و گفت: الگوی کشت بر اساس اقلیم، کشش بازار، اسناد بالادستی و میزان منابع تدوین شده و باید با جدیت رعایت شود.

وی همچنین از احداث کانال‌های باقی‌مانده شهرستان بناب در قالب برنامه هفتم توسعه خبر داد

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.