تعداد درخواستهای روزانه جمینای نسبت به سهماهه اول ۲۰۲۵ بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.
The post تعداد کاربر ماهانه جمینای گوگل به ۴۵۰ میلیون و AI Overviews به ۲ میلیارد نفر رسید appeared first on دیجیاتو.
«ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، در گزارش مالی سهماهه دوم سال ۲۰۲۵ آماری خیرهکننده درمورد پذیرش ابزارهای هوش مصنوعی این شرکت اعلام کرد. قابلیت خلاصه هوشمند جستجوی گوگل (AI Overviews) اکنون ۲ میلیارد کاربر ماهانه دارد و اپلیکیشن جمینای نیز به ۴۵۰ میلیون کاربر فعال دست یافته است.
ساندار پیچای در کنفرانس با سرمایهگذاران آماری از مقیاس عظیم پذیرش هوش مصنوعی در اکوسیستم گوگل ارائه داد:
AI Overviews: این قابلیت که در ۲۰۰ کشور جهان در دسترس است، اکنون ۲ میلیارد کاربر ماهانه دارد که نسبت به ۱.۵ میلیارد کاربر در ماه مه ۲۰۲۵ رشد چشمگیری را نشان میدهد. این ویژگی همچنین باعث افزایش بیش از ۱۰ درصدی در تعداد جستجوها شده است.
اپلیکیشن جمینای: اپلیکیشن جمینای به ۴۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده و تعداد درخواستهای روزانه آن نسبت به سهماهه اول بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.
حالت هوش مصنوعی (AI Mode): این حالت چتمحور که درحالحاضر فقط در آمریکا و هند در دسترس است، ۱۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و قرار است بهزودی با قابلیتهای پیشرفتهتری مانند Deep Search ارتقا یابد.
اکوسیستم توسعهدهندگان و تولید محتوا: بیش از ۹ میلیون توسعهدهنده از ابزارهای جمینای استفاده کردهاند و از ماه مه تاکنون بیش از ۷۰ میلیون ویدیو با مدل هوش مصنوعی Veo 3 تولید شده است.
گوگل ورکسپیس: ابزار تولید ویدیوی Google Vids به نزدیک به ۱ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده و بیش از ۵۰ میلیون نفر از قابلیت خلاصهسازی هوشمند جلسات در Google Meet استفاده کردهاند.
رشد چشمگیر تعداد کاربر ماهانه جمینای گوگل
پیچای این رشد را نتیجه «سرمایهگذاریهای بلندمدت در رویکرد متمایز و کامل» گوگل به هوش مصنوعی دانست و اعلام کرد که پردازش ماهانه توکنها در پلتفرمهای این شرکت از ۴۸۰ تریلیون در ماه مه به ۹۸۰ تریلیون رسیده است.
با وجود این آمارهای خیرهکننده، یک سؤال مهم مطرح است: آیا این رشد، ناشی از استقبال واقعی کاربران است یا پذیرش اجباری؟ منتقدان معتقدند که قابلیتهایی مانند AI Overviews به کاربران «تحمیل» شده و آنها چارهای جز استفاده از آن ندارند. پس تشخیص اینکه چه تعداد از این ۲ میلیارد کاربر واقعاً و با میل خود از این قابلیت استفاده میکنند، دشوار است.
با تمام این موفقیتها در جلب کاربر، سرمایهگذاران واکنش مثبتی به این گزارش نشان ندادند. اعلام برنامههای گوگل برای افزایش هزینهها به منظور باقیماندن در رقابت شدید هوش مصنوعی، باعث سقوط سهام این شرکت پس از انتشار گزارش مالی شد. درکل رشد انفجاری کاربران هوش مصنوعی، نیازمند سرمایهگذاریهای هنگفتی در زیرساختها و مراکز داده است که میتواند سودآوری کوتاهمدت آنها را کاهش دهد.
منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.