سامانه فوریتهای اداری فواد۱۲۸، پس از اجرای آزمایشی در استان قزوین، با همکاری ایرانسل و تحت نظارت سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در استان البرز نیز به بهرهبرداری رسید.
به گزارش دیجیاتو، سامانه فوریتهای اداری (فواد۱۲۸) روز سهشنبه، ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴، با حضور «علاءالدین رفیعزاده»، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، «کامل داوودی»، رئیس مرکز بازرسی، نظارت بر خدمات عمومی و فوریتهای اداری و «علیرضا رفیعی»، مدیرعامل ایرانسل، در ساختمان امام خمینی(ره) ایرانسل برای استان البرز راهاندازی شد. در این مراسم، رئیس سازمان اداری و استخدامی شخصاً به برخی تماسهای شهروندان پاسخ داد و پیگیریهای لازم برای رفع مشکلات در همان لحظه انجام شد.
رفیعزاده در این مراسم با تاکید بر اهمیت این سامانه گفت: «زمانی خدمات معنی خود را پیدا میکند که وقتی مردم به سازمانهای مختلف مراجعه میکنند، درخواست هایشان پاسخ داده شود و با سرعت، احترام و رعایت قوانین و مقررات انجام شود.» او در ادامه گفت: «فواد۱۲۸ با این هدف اجرا شد که اگر مردم نارضایتی دارند و با اختلال مواجه میشوند، به آن مراجعه کنند. بنابراین قابل قبول نیست که مراجعه کننده به دستگاه اداری برود و ارائه دهنده خدمات حضور نداشته باشد، اطلاعات اولیه در دسترس نباشد یا برخورد غیر محترمانه ببیند. مدیران و کارکنان دولت، خدمتگزار مردم هستند.»
رفیعزاده به فرایند نظارت و بررسی عملکرد کارمندان و مدیران از طریق اجرای این سامانه اشاره کرد و اعلام کرد که در این فرایند ۲۵ نفر تشویق شدند و ۲ نفر از مدیران برکنار شدند. او این موضوع را نشان از دقت این سامانه دانست. رفیعزاده درباره این نظارت گفت: «بین کارمندان و مدیرانی که به کارشان توجه میکنند و کسانی که توجه ندارند، تفاوت بسیاری است و اکنون متوجه شدهاند که نظارتی بر فرایندهای کاری وجود دارد. همچنین دستورالعملی برای تشویق و تنبیه ناشی از نحوه ارائه خدمات به مردم طراحی شده است. لازم به ذکر است که در این دو ماه، از طریق اجرای این سامانه، فرهنگسازی خوبی در مسیر انجام و رعایت مقررات ایجاد شده است.»
رئیس مرکز بازرسی، نیز با اشاره به عملکرد سامانه در ۴۷ روز کاری در قزوین گفت: «در طی ۴۷ روز کاری که این طرح فعالیت خود را آغاز کرده است، از میان تماسهای گرفته شده با سامانه فواد۱۲۸، ۴۱۵ شکایت ثبت شده است که ۱۰۰ درصد آن در میانگین زمان سه ساعت و ۲۲ دقیقه حل شده و به نتیجه رسیدهاند.» او افزود: «۹۳ دستگاه بازرسی شدند و به لحاظ شاخصهای تبلیغات، پاسخگویی دغدغهمندی و تکریم شهروندان، به ترتیب اداره کل انتقال خون استان، اداره کل پست، میراث فرهنگی و دامپزشکی و اداره کل منابع طبیعی، مالیاتی، استانداری، کار و بنیاد شهید در رتبههای برتر قرار گرفتند. در طی این بازرسیها، ۲۵ نفر تشویق، ۱۸ کارمند و ۲۳ مدیر تذکر گرفتند و دو مدیر نیز برکنار شدند.»
فاز نخست سامانه فواد۱۲۸ در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در قزوین راهاندازی شد و پس از موفقیت، اکنون در البرز اجرایی شده است. این پروژه بر اساس تفاهمنامهای سهجانبه بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور و ایرانسل در اردیبهشت ۱۴۰۴ کلید خورد. هدف اصلی آن، ایجاد بستری برای رسیدگی به شکایات و مشکلات شهروندان در تعامل با نظام اداری است.
ایرانسل بهعنوان مجری طرح، با استفاده از زیرساخت شبکه ارتباطی یکپارچه خود (شایا)، خدماتی مانند مرکز تماس یکپارچه، گفتوگوی آنلاین و سرویسهای مبتنی بر APIهای اپراتوری را برای این سامانه فراهم کرده است. این شرکت همچنین از زیرساختهای دیجیتال خود برای برگزاری جلسات برخط و دورههای آموزشی در راستای تحول دیجیتال بهره برده است.
سامانه فواد۱۲۸ در هفت حوزه اصلی، از جمله عدم شفافیت قوانین، نقص در ارائه خدمات، غیبت کارکنان، و تاخیر در پاسخگویی، به شکایات رسیدگی میکند. شهروندان میتوانند از طریق شماره ۱۲۸ یا وبسایت فواد 128 شکایات خود را ثبت و پیگیری کنند.