به گزارش خبرآنلاین، این جنبش در بیانیهای که شامگاه پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد که «از آغاز روند مذاکرات، با مسؤولیت ملی و با انعطافپذیری زیاد به مسائل مختلف پرداخته و مشتاق دستیابی به توافقی بوده است که تجاوز را متوقف کند و به رنج مردم در نوار غزه پایان دهد».
به گزارش ایسنا، حماس افزود که پاسخ نهایی خود را «پس از مشورتهای گسترده با گروههای فلسطینی، میانجیگران و کشورهای دوست» ارائه کرده و به تمام نظرات دریافتی پاسخ مثبت داده است که نشاندهنده تعهد صادقانه به موفقیت تلاشهای میانجیگران و تعامل سازنده با تمام ابتکارات ارائه شده است.
حماس اعلام کرد که از اظهارات «منفی» ویتکاف در مورد موضع این جنبش، در زمانی که میانجیگران از این موضع سازنده و مثبت ابراز خرسندی کردهاند که راه را برای دستیابی به توافق جامع باز میکند، تعجب کرده است.
این جنبش بر تعهد خود برای تکمیل مذاکرات و مشارکت در آنها «به گونهای که به غلبه بر موانع و دستیابی به توافق آتشبس دائمی کمک کند» تأکید کرد.
اتهامات ویتکاف
این بیانیه پس از آن منتشر شد که ویتکاف حماس را به «عدم نشان دادن حسن نیت علیرغم تلاشهای فراوان میانجیگران» و «خودخواهانه عمل کردن» متهم کرد.
او اعلام کرد که واشنگتن تصمیم گرفته است تیم خود را برای مشاوره از دوحه خارج کند و گزینههای جایگزین برای بازگشت زندانیان اسرائیلی را بررسی خواهد کرد.
ویتکاف برای بحث در مورد مذاکرات آتشبس در غزه به ایتالیا رسیده بود و گزارشهای مطبوعاتی آمریکایی و اسرائیلی حاکی از آن بود که او در آنجا با مقامات ارشد خاورمیانه جلساتی برگزار خواهد کرد.
در همان زمان، اسرائیل از فراخواندن تیم مذاکرهکننده خود از دوحه برای مشاوره بیشتر خبر داد.
دو منبع آگاه از مذاکرات در قطر به رویترز گفتند که تصمیم اسرائیل لزوماً به معنای وجود بحران در مذاکرات نیست.
310310