به گزارش خبرگزاری صداو سیما، گلمحمدی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به نقش حیاتی زنان روستایی و عشایری در اقتصاد محلی گفت: بر اساس این ماده قانونی، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است در چارچوب قوانین و با محوریت زنان روستایی و عشایری، نسبت به تدوین برنامهای جامع برای توسعه کسبوکارهای خرد بر مبنای مزیتهای رقابتی مناطق و تکمیل زنجیرههای ارزش اقدام کند.
وی افزود: برنامهای جامع برای تقویت کسبوکارهای خرد زنان روستایی و عشایری در دست تدوین است. این طرح، که توسط وزارت جهاد کشاورزی و در راستای اجرای ماده ۶ قانون برنامه هفتم توسعه کشور ارائه میشود، بر توانمندسازی زنان، ایجاد شبکههای تعاونی و بهبود دسترسی به منابع مالی و بازارها تمرکز دارد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: هدف از این برنامه توانمندسازی ۲۵۰ هزار زن روستایی و عشایری، ایجاد و حمایت از ۵۰۰۰ صندوق اعتبارات خرد، شکلگیری ۵۰۰ زنجیره ارزش کسبوکار زنان، حمایت از ۵۰ هزار کسبوکار خرد، تشکیل ۱۰۰۰ تعاونی و توسعه ۵۰۰ بازار حقیقی و مجازی است.
غلامرضا گلمحمدی، با اشاره به نقش حیاتی زنان روستایی در اقتصاد محلی، اظهار داشت که این برنامه شامل ایجاد شبکه ملی تعاونیهای زنان، آموزش چرخه تولید و بازاریابی، خودتنظیمگری و ارائه تسهیلات اشتغالزایی است.
این طرح با همکاری نهادهای تخصصی از جمله مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و سازمان امور عشایر کشور در حال طراحی و تدوین است. این برنامه بر اهمیت حمایت از سرمایهگذاری در بخش کشاورزی با تمرکز بر زنان روستایی و عشایری تأکید دارد.