به گزارش همشهری آنلاین، محمدرضا عارف در بیستویکمین نشست شورای عالی مسکن اظهار کرد: «دولتهای قبل، برنامهها و تعهدات ارزشمندی در حوزه مسکن داشتهاند؛ اما باوجود تمامی کوششها، نزدیک به ۱۴۰ هزار نفر از متقاضیان مسکن مهر و دیگر مسکنهای حمایتی موفق به دریافت واحدهای خود نشدهاند.
برنامه جامعی برای اتمام و احداث واحدهای مسکن حمایتی در حال تهیه است
عارف با اشاره به تعهد احداث ۸۴۰ هزار واحد مسکن حمایتی و ۱۳۰ هزار واحد مسکن مهر تأکید کرد: در مسیر ساخت این واحدها با چالشهای اعتباری و اجرایی در طول دهههای گذشته مواجه بودهایم که لازم است در بازه زمانی یکماهه، برنامه جامعی با حمایتهای مؤثر برای تکمیل و ساخت این واحدها تدوین شود تا با بهرهگیری از تسهیلات و اختیارات قانونی، شاهد رونق در این بخش باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سهم قابلتوجهی از درآمد قشرهایی از جامعه به هزینه اجاره مسکن اختصاص مییابد و بدون مداخله و حمایت دولت، خرید مسکن برای این گروهها عملاً ناممکن خواهد بود. امیدواریم با پیگیریهای لازم در حوزه مسکن، گامهای مؤثری برای چهار دهک کمدرآمد جامعه برداشته شود.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه «تعهدات دولتها در ساخت مسکنهای حمایتی بهویژه برای اقشار کم برخوردار، تعهدی ملی است و هیچگونه تأخیری در این زمینه جایز نیست»، تصریح کرد: باید واحدهای مسکن حمایتی و تعهدات دولتها در این حوزه بهسرعت تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شود و با همراهی دولت و نهادهای عمومی، مسکن مناسب برای مردم فراهم گردد.
وی ابراز داشت: رونقبخش مسکن موجب شکوفایی اقتصادی، تحرک صنعتی و ایجاد اشتغال میشود. با توجه به شعار سال، ساخت مسکن از بخشهای مهم تولیدی کشور محسوب میشود که در این مسیر، برگزاری منظم جلسات شورای عالی مسکن ضروری است تا اقدامات اساسیتری برای تأمین مسکن همه شهروندان انجام پذیرد.
در این نشست، وزیران راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، نیرو، سخنگوی دولت، رئیس سازمان برنامهوبودجه، استاندار تهران و مسئولان نهادهای مرتبط حضور داشتند.
وزارت راه و شهرسازی در این جلسه گزارشی از وضعیت بازار مسکن، اقدامات کلیدی بسته مدیریت اجاره، عملکرد پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و برنامهها و چالشهای مسکن حمایتی ارائه کرد.
بانک مرکزی نیز گزارشی از عملکرد تسهیلات بانکی در بخش مسکن و اجرای قانون جهش تولید مسکن عرضه نمود.
همچنین مقرر شد کمیتهای متشکل از وزارتخانههای اقتصاد و دارایی، راه و شهرسازی، سازمان برنامهوبودجه و بانک مرکزی در مدت یک ماه برنامهای مشخص برای تأمین مالی تکمیل واحدهای مسکن حمایتی تهیه نمایند.
در ادامه، درباره تسهیل واگذاری زمین به متقاضیان جوانی جمعیت با استفاده از ظرفیت اراضی روستایی، همچنین کاهش نرخ سود تسهیلات پروژههای مسکن حمایتی و تسهیل فروش اقساطی این پروژهها بحث و تصمیمگیری شد.