به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا جلال مرادی در خطبههای این هفته نماز جمعه مسجد جامع دیواندره با تبریک سالروز تأسیس شورای نگهبان، به فلسفه شکلگیری و وظایف این نهاد اشاره کرد و بیان داشت: شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی وظایفی چون تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون، نظارت بر انتخابات، تفسیر قانون اساسی و پاسداری از اسلام را برعهده دارد.
وی تأکید کرد: این شورا ضامن صیانت از قانون اساسی و احکام اسلامی در کشور است.
خطیب جمعه دیواندره در ادامه با تقدیر از اجرای میز خدمت فرمانداری و مسئولان شهرستان به مناسبت سالگرد نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نماز جمعه پس از انقلاب را مردمی و مطالبهگر دانست و آن را با نماز جمعههای پیش از انقلاب که سرشار از تمجید شاه بود مقایسه کرد.
ماموستا مرادی در بخش دوم خطبهها به موضوع قهر و پیامدهای آن پرداخت و با استناد به احادیث پیامبر اکرم (ص)، قهر بیش از سه روز را برای مسلمانان جایز ندانست.
وی با اشاره به روایات متعدد افزود: قهر طولانیمدت نهتنها سبب عذاب اخروی میشود، بلکه مانع بخشش الهی در روزهای دوشنبه و پنجشنبه است و آشتی و صلح از نظر اسلام جایگاه والایی دارد.
وی با بهرهگیری از دیدگاههای روانشناسی، قهر کردن را نوعی اختلال شخصیتی و رفتاری دانست که اغلب ناشی از خشم درونی، عدم بلوغ شخصیتی و ضعف در مهارتهای ارتباطی است.
ماموستا مرادی راهکارهایی برای جلوگیری از قهر طولانیمدت ارائه داد و گفت: در روابط خانوادگی باید قوانین مشخصی رعایت شود؛ از جمله پرهیز از توهین به خانوادهها، مطرح نکردن مسائل گذشته، حفظ سلام و خداحافظی، حضور در وعدههای غذایی و پرهیز از تعمیم خطاهای طرف مقابل.
وی همچنین با استناد به آیات قرآن کریم، قطع رحم و ترک ارتباط با خویشاوندان را از ویژگیهای فاسقان دانست و آن را عامل بدبختی جوامع بشری معرفی کرد.
ماموستا مرادی تأکید کرد: قرآن پیوند با خویشان و حفظ ارتباطات را امری الهی میداند و قطع آن را سبب زیان و فساد در جامعه برمیشمارد.
امام جمعه دیواندره در پایان با دعوت نمازگزاران به تقوا و صلح، آشتی را مایه آرامش فردی و اجتماعی دانست و گفت: قهر نهتنها مشکلگشا نیست، بلکه ریشه بسیاری از آسیبهای خانوادگی و اجتماعی است.