همزمان با شدتگرفتن جنایات ضد بشری علیه مردم غزه ، تصمیم فرانسه برای به رسمیتشناختن دولت فلسطین در نوع خود مهم و تعیینکننده به نظر میرسد که میتواند مسیر آینده مساله فلسطین را دستخوش بعضی تغییرات کند.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه دیروز اعلام کرد که این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر پیشرو، به طور رسمی دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. این تصمیم فرانسه میتواند به زنجیرهای از واکنشهای همسو در میان سایر دولتها، منجر شود.
بر اساس آمار خبرگزاری فرانسه، این اقدام ماکرون، تعداد کشورهایی که تاکنون یا در آینده دولت فلسطین را به رسمیت میشناسند، به حداقل ۱۴۲ کشور خواهد رساند.
در همین باره جنبش مقاومت حماس با انتشار بیانیهای، ضمن درخواست از دیگر کشورها به ویژه اروپاییها برای الگوبرداری از اقدام فرانسه برای به رسمیتشناختن دولت فلسطین تاکید کرد: «تصمیم ماکرون، گامی مثبت در مسیری درست به سمت رعایت انصاف و عدالت در قبال مردم مظلوم فلسطین و یک تحول سیاسی به شمار می رود که بیانگر افزایش باور بین المللی به عادلانه بودن مسئله فلسطین است».
حمایت جامعه بینالملل از حقوق مردم فلسطین
علاوه بر جنبش حماس، بسیاری از کشورهای منطقه و فرامنطقه نیز از اقدام ماکرون برای به رسمیتشناختن دولت فلسطین حمایت به عمل آوردند. برای نمونه، وزارت امور خارجه عربستان سعودی با استقبال از گام فرانسه، رسماً از کشورهای دیگری که هنوز فلسطین را به رسمیت نشناختهاند خواست همانند فرانسه به این اقدامات مثبت و مواضع جدی در قبال حقوق ملت فلسطین، دست بزنند.
اردن دیگر کشوری بود که به کارزار حمایت از اقدام فرانسه پیوست. وزارت امور خارجه اردن تاکید کرد که تصمیم رئیسجمهور فرانسه، گام مهمی برای مقابله با تلاشهایی است که حقوق غیر قابل خدشه مردم فلسطین در تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل و دارای حاکمیت در خاک خود را انکار میکند.
وزارت امور خارجه قطر نیز در بیانیهای تاکید کرد: «عزم فرانسه برای به رسمیتشناختن کشور فلسطین، حمایت مهمی برای دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروعش است. این تجسم توافق جامعه جهانی برای پایان اشغالگری اسرائیل است».
علاوه بر منطقه غرب آسیا، بسیاری از کشورهای اروپایی نیز از تصمیم ماکرون حمایت به عمل آوردند. «پدرو سانچر» نخستوزیر اسپانیا که کشورش پیشتر به همراه چند کشور اروپایی دیگر، فلسطین را به رسمیت شناخته بودند، خواستار حمایت از حقوق مردم فلسطین شد.
عصبانیت آمریکا و رژیم صهیونیستی
با وجود استقبال بسیاری کشورها از حقوق ملت فلسطین در داشتن حاکمیت مستقل فلسطینی، چنانچه انتظار میرفت، رژیم صهیونیستی و رژیم اصلی حامی آن، یعنی ایالات متحده آمریکا، از تصمیم ماکرون به خشم آمدند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که به خاطر ارتکاب جنایات جنگی و ضد بشری و نسلکشی علیه مردم مظلوم غزه، تحت پیگرد دادگاه کیفری بینالمللی قرار دارد، با محکومیت اقدام ماکرون، مدعی شد که تصمیم پاریس، به تروریسم پاداش میدهد و تهدیدی برای موجودیت رژیم اسرائیل خواهد بود.
«مارک روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا هم با حمایت همهجانبه از اشغالگری رژیم صهیونیستی، مخالفت آمریکا با طرح ماکرون را اعلام کرد.
چرا فرانسه چنین کرد؟
در پاسخ به اینکه چرا ماکرون و پیش از او سایر دولتمردان اروپایی، این چنین متحورانه خواستار پاسداشت حقوق مردم فلسطین شدهاند، باید تصریح کرد این تحور در واقع واکنش ناگزیر به فشار افکار عمومی در غرب علیه رژیم نسلکُش و جنایتکار صهیونیستی است.
با آغاز دور جدید جنایات صهیونیستها علیه مردم غزه پس از عملیات طوفانالاقصی، افکار عمومی در جهان به ذات توسعهطلب و جنگجوی صهیونیستها پی برد و فهمید که بهانه «دفاع در برابر تهدید وجودی» حقهای برای مشروعیتبخشی به جنایات این رژیم نیست و این رژیم برای ماندگاری، چارهای جز ایجاد دشمن و تهدیدگر فرضی ندارد.