منصور ستوده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درهمدان اظهار داشت: 44 درصد حجم ذخیره سد اکباتان برابر با 14.7 میلیون متر مکعب پر به عنوان ذخیره اصلی شهرستان همدان است.
وی افزود: مقدار ورودی آب به سد اکباتان 2.2 متر مکعب در ثانیه است که 0.9 متر مکعب در ثانیه از آن برای مصرف شرب خارج میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان بیان کرد: سد آبشینه نیز به عنوان منبع آبی دوم شهرستان همدان محسوب میشود که صد درصد آن برابر با 5 میلیون متر مکعب پر است.
ستوده اعلام کرد: 72 درصد سد شیرین سو در شهرستان کبودراهنگ برابر با 3.2 میلیون متر مکعب، 65 درصد سد سرابی شهرستان تویسرکان برابر با 5.98 میلیون متر مکعب و 16 درصد حجم ذخیره سد شنجور شهرستان رزن برابر با 0.8 میلیون متر مکعب نیز پر شده است.
وی از پر شدن صد درصد حجم سد کلان شهرستان ملایر نیز خبرداد و گفت: مقدار آب ذخیره شده در این سد 45.2 میلیون متر مکعب است که برای بخش شرب، صنعت و کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان اعلام کرد: هر سال بخش زیادی از آب سد کلان سر ریز میکرد، اما اکنون با افتتاح تصفیه خانه، ذخیره این سد برای تأمین آب شرب شهرستان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تنظیم 22 میلیون متر مکعب آب را از فواید ساخت تصفیه خانه در کنار سد کلان دانست و گفت: از این مقدار، 12 میلیون متر مکعب برای تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز شهر ملایر و روستاهای مسیر، 500 هزار متر مکعب برای شهرک صنعتی سهند، 4 میلیون متر مکعب برای حقآبه کشاورزی پایین دست و 5 میلیون و 500 هزار متر مکعب برای حقابه محیط زیست مورد استفاده قرار میگیرد.
ستوده افزود: تصفیه خانه آب شرب در پایین دست سد کلان ملایر با ظرفیت 500 لیتر در ثانیه و به وسیله بخش خصوصی به روش BOT ساخته شده است.
وی، سد کلان را سرمایهای برای آینده شهر ملایر دانست و گفت: در افق 1415 پیش بینی شده که 30 میلیون مترمکعب از آب شرب مورد نیاز مردم ملایر از سد کلان تأمین شود.
انتهای پیام/744/ی