ساعت طلایی مصرف میوه از نگاه طب سنتی

بهداشت نیوز شنبه 04 مرداد 1404 - 15:14

به گزارش بهداشت نیوز، با وجود توصیه همگانی به مصرف میوه برای حفظ سلامت، در طب سنتی ایرانی بر زمان و شیوه مصرف میوه تأکید ویژه‌ای شده است. برخلاف باور عموم، مصرف میوه بلافاصله بعد از وعده غذایی یا در انتهای شب، می‌تواند سبب ایجاد گاز، نفخ، اختلال هضم و حتی فشار به کبد شود.

دکتر نسرین فرهمند، متخصص طب سنتی، در گفتگو با بهداشت نیوز گفت:
«در طب سنتی توصیه می‌شود که میوه‌ها را یا با شکم خالی، در فاصله بین صبحانه و ناهار، یا پیش از غروب آفتاب مصرف کنید. این کار نه‌تنها به پاک‌سازی کبد کمک می‌کند، بلکه مانع از تخمیر میوه‌ها در معده و ایجاد نفخ می‌شود.»

زمان‌های طلایی برای مصرف میوه از دیدگاه طب سنتی:
بین ساعت ۱۰ تا ۱۲ ظهر با شکم نیمه‌خالی (مناسب برای پاک‌سازی بدن)

حدود ساعت ۵ عصر همراه با دمنوش ملایم (برای تأمین قند سالم و انرژی عصرگاهی)

پرهیز از مصرف میوه بلافاصله پس از غذا یا پیش از خواب شب

همچنین انتخاب نوع میوه بسته به مزاج هم توصیه می‌شود. مثلاً:

افراد با مزاج گرم: از آلو، هندوانه، کیوی و سیب ترش بهره ببرند

افراد با مزاج سرد: خرما، موز، انبه و انجیر خشک مفید است

مصرف میوه‌های خشک‌شده در زمستان ترجیح داده می‌شود تا از آسیب سردی معده جلوگیری شود

مطالعات مقدماتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز نشان داده است که رعایت زمان‌بندی در مصرف میوه‌ها می‌تواند تا ۴۰٪ در بهبود عملکرد گوارش و خواب شبانه مؤثر باشد.

جمع‌بندی:
دانش دقیق درباره زمان و نوع مصرف میوه در طب سنتی، می‌تواند به سادگی به افزایش انرژی، سلامت کبد و عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کند. اصلاح عادت میوه‌خواری، یک تغییر کوچک با اثری بزرگ بر سلامت است

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.