عربستان کمک به اسرائیل در جریان جنگ با ایران را نپذیرفت

افکار نیوز شنبه 04 مرداد 1404 - 17:26
اسرائیل همزمان با حملات موشکی تهران به سرزمین‌های اشغالی که در تلافی حملات رژیم صهیونیستی به ایران انجام شده بود، با کمبود موشک‌های رهگیر دفاع موشکی تاد (THAAD) مواجه شده بود. آمریکا از عربستان سعودی خواست تا برای کمک به تل آویو و تحویل این پرتابه‌ها اقدامی به عمل آورد، اما پاسخ ریاض «منفی» بود.

به نقل از میدل ایست آی، اسرائیل در ماه ژوئن و در حالی که موشک‌های بالستیک ایران به سرزمین‌های اشغالی برخورد می‌کرد، با کمبود موشک‌های پدافندی تاد مواجه شده بود.

آمریکا از عربستان سعودی درخواست کرد تا موشک‌های پدافندی خود را برای کمک به اسرائیل در اختیار آن‌ها قرار دهد. اما پاسخ ریاض «منفی» بود. این موضوع را دو مقام آمریکایی آشنا با این تحولات به میدل ایست آی گفتند.

یکی از این مقام‌ها گفت: در طول جنگ، از همه درخواست کمک کردیم. وقتی جواب نداد، سعی کردیم معامله کنیم. این درخواست مختص یک کشور نبود.

اما عربستان سعودی در موقعیت مناسبی برای کمک به اسرائیل قرار داشت و مقامات آمریکایی همواره تأکید کرده‌اند که ایران نه‌تنها برای اسرائیل، بلکه برای سعودی‌ها نیز یک تهدید است.

آمریکا پیش‌ازاین سیستم‌های پدافند هوایی خود را در این کشور مستقر کرده بود؛ کشوری که تا همین اواخر هدف حملات موشکی و پهپادی یمن بود.

در حالی که ایران و اسرائیل درگیر جنگ بودند، ریاض در حال آماده‌سازی برای دریافت اولین سامانه تاد بود که با بودجه خود خریداری کرده بود. در واقع، این سامانه در ۳ ژوئیه و تنها ۹ روز پس از آتش‌بس ایران و اسرائیل، توسط ارتش عربستان رونمایی شد.

دقیقاً پیش از این مراسم، مقامات آمریکایی نگران بودند که حمله گسترده موشکی ایران به اسرائیل، ذخیره موشک‌های پدافندی آمریکا را به «سطح هولناکی» کاهش دهد.

میدل ایست آی گزارش داده بود که اسرائیل به سرعت در حال خالی کردن ذخایر موشک‌های رهگیر بالستیک ایالات متحده آمریکا و همچنین زرادخانه موشک‌های رهگیر آرو خود است.

گاردین نیز در ژوئیه گزارش داد که پس از این درگیری‌ها، آمریکا تنها حدود ۲۵ درصد از موشک‌های پدافندی پاتریوت خود را در اختیار دارد؛ مقداری که برنامه‌ریزان پنتاگون آن را برای تمام عملیات‌های نظامی جهانی آمریکا ضروری می‌دانند.

آمریکا همچنین از موشک‌های «استاندارد-۳» (SM-۳) نصب‌شده روی ناوچه‌های آلی‌برک برای دفاع از اسرائیل استفاده کرد.

با وجود اینکه سیستم سه‌لایه دفاع هوایی اسرائیل با پشتیبانی آتش آمریکا تقویت شده بود، ایران توانست تا لحظه آتش‌بس، موشک‌های خود را به سرزمین‌های اشغالی برساند.

تلگراف گزارش داد که موشک‌های ایران مستقیماً به پنج تأسیسات نظامی اسرائیل اصابت کرده‌اند.

تحلیل‌گران می‌گویند که با توجه به حجم حملات ایران، سیستم‌های دفاع هوایی آمریکا و اسرائیل بهتر از آنچه برخی برنامه‌ریزان نظامی پیش‌بینی کرده بودند، مقاومت کردند، اما جمهوری اسلامی توانست نقطه ضعف این سیستم‌ها را به‌ویژه با طولانی‌شدن درگیری، شناسایی و از آن بهره جوید.

در بحبوحه این کمبودها، وال استریت ژورنال روز جمعه گزارش داد که برخی از مقامات آمریکایی حتی در مورد انتقال موشک‌های رهگیر تاد خریداری شده توسط عربستان سعودی و انتقال آنها به اسرائیل بحث کرده‌اند.

یک مقام آمریکایی در گفتگو با میدل ایست آی تایید کرد که این مذاکرات پس از آن برگزار شد که عربستان سعودی پیشنهادهای مودبانه آمریکا و تلاش‌های برای توافق را رد نمود.

هر دو مقام آمریکایی همچنین به میدل ایست آی گفتند که ایالات متحده از امارات متحده عربی نیز خواسته بود که موشک‌های رهگیر را با اسرائیل به اشتراک بگذارد. هیچ یک از آنها تأیید نکردند که آیا چنین سامانه‌ای به دست آنها رسیده است یا خیر. امارات متحده عربی اولین کشور غیر آمریکایی بود که سامانه تاد را خریداری و عملیاتی کرد و آن را در سال ۲۰۱۶ فعال نمود.

کارشناسان می‌گویند موفقیت ایران در نفوذ به پدافند هوایی پیشرفته اسرائیل، از دید کشورهای حاشیه خلیج فارس که از دفاع ضعیف‌تری برخوردارند، پنهان نمانده است.

جستجوی جهانی برای یافتن موشک‌های رهگیر به یک کار عادی برای تعدادی از مقامات آمریکایی تبدیل شده است، زیرا متحدان واشنگتن، اسرائیل و اوکراین، هر دو با کشورهایی روبرو هستند که به موشک‌های بالستیک و پهپادهای بسیار ارزان‌تری متکی هستند.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.