آب شرب در استخر مناطق ثروتمند مردم را با قطعی مواجه کرده است | ناترازی نه از کمبود منابع بلکه از عدم مدیریت است

همشهری آنلاین شنبه 04 مرداد 1404 - 17:51
عضو کمیسیون امور داخلی کشور گفت: ریشه بحران ناترازی انرژی نه کمبود منابع، بلکه سوءمدیریت، الگوی مصرف غلط در کشاورزی و بی‌عدالتی در توزیع انرژی است.

کامران غضنفری، نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین، درباره ناترازی انرژی و قطعی مکرر آب و برق در کشور گفت: ۸۰ درصد از آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و تنها ۲۰ درصد به مصرف شرب و صنایع اختصاص دارد، این یعنی اگر مدیریت صحیحی اعمال شود، ایران کشور کم‌آبی نیست.

وی تأکید کرد: شیوه‌های سنتی آبیاری مثل غرقابی باید کنار گذاشته شود و با اجرای تکنولوژی‌های نوین، می‌توان نیمی از این آب‌ها را ذخیره و به مصارف خانگی یا صنعتی هدایت کرد.

این نماینده مجلس افزود: این بحران آب نیازمند آن است که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو با هماهنگی و الزام قانونی، اصلاح الگوهای مصرف آب در کشاورزی را اجرایی کنند.

وی بخش دیگری از ناترازی را مربوط به مصارف خانگی دانست و افزود: آمارها نشان می‌دهد سه منطقه مرفه تهران یعنی مناطق ۱، ۲ و ۳ بیشترین مصرف آب، برق و گاز را دارند؛ درحالی‌که همین گروه، بیشترین بهره‌مندی را از یارانه انرژی نیز دارند. این عدالت نیست که طبقه‌ای بی‌درد، با مصرف افسارگسیخته از منابع ملی آب شرب را برای استخرهایشان و سایر موارد غیر ضروری استفاده کنند و بیشترین یارانه را هم دریافت کند.

نماینده تهران با اشاره به قطعی‌های اخیر گفت: این قطعی‌ها نه به دلیل کاهش تولید، بلکه نتیجه نبود نظارت و کنترل است، در دولت شهید رئیسی هم همین شرایط بارندگی و مصرف وجود داشت، اما قطعی‌ها در این سطح نبود. چرا با تغییر دولت، ناگهان با بحران روبه‌رو شدیم؟ این نشان می‌دهد بخشی از ماجرا طبیعی نیست و باید با دقت بررسی شود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.