به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل صادقینژاد، شامگاه شنبه در آئین اختتامیه پنجمین سوگواره تعزیه در روستای الوسجرد ساوه، با اشاره به نقش هنر در انتقال مفاهیم دینی و فرهنگی گفت: تعزیه هنری برخاسته از ایمان و عشق به اهلبیت (ع) است که نهتنها تخصص، بلکه دلسپردگی میطلبد و بسیاری از هنرمندان این عرصه، گرچه فاقد سواد آکادمیک هستند اما دارای تجربه، ذوق و بینش والای مذهبیاند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ارج نهادن به مقام هنرمندان آئینی افزود: ما شاهد حضور بزرگانی در عرصه تعزیه هستیم که با تمام وجود در مسیر زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا تلاش کردهاند.
وی گفت: این قشر میتوانند از طریق ارائه سوابق فعالیتهای خود، در فرآیند ارزیابی تخصصی برای دریافت مدرک درجه هنری شرکت کنند، این مدرک در سطوح مختلف (معادل فوقدیپلم تا لیسانس و بالاتر) تعریف شده و به لحاظ اعتبار، همتراز مدارک رسمی دانشگاهی است.
صادقینژاد با اشاره به نقش حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر گفت: یکی از پایگاههای مهم حمایت از هنرمندان کشور، صندوق اعتباری هنر است که با مدیریت پوراحمدی و همراهی صمیمانه، خدمات بیمهای، درمانی و تسهیلات مالی در اختیار اهالی فرهنگ و هنر قرار میدهد و بهرهمندی از درجه هنری، مزایایی چون بیمه پایه، بیمه تکمیلی و امکان عضویت در مؤسسه هنرمندان پیشکسوت را به همراه دارد.
وی با بیان خاطراتی از ارتباط قلبی خود با مجالس تعزیه و ذکر اهلبیت (ع) اظهار کرد: ذکر نام امام حسین (ع) از کودکی باعث اشک و بغض میشد که این شور و اشتیاق باید حفظ شود چرا که تعزیه تنها نمایش نیست بلکه روایت عشق و ایمان است.
نماینده وزیر و دبیر ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مردم، مسئولان محلی و برگزارکنندگان سوگواره تعزیه الوسجرد قدردانی کرد و افزود: با همدلی، مهربانی و پیوند دلها، میتوانیم بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی را پشت سر بگذاریم، هنر آئینی، میراث ما است و موظف به حمایت و تقویت آن برای نسل آتی جامعه هستیم.