به گزارش اقتصادنیوز، ریزش طلا، سکه و بورس در ابتدای هفته شوک جدیدی را به سرمایه گذاران وارد کرد. از سوی دیگر افزایش نجومی قیمت برنج زنگ خطر موج جدید گرانی را به صدا در آورده و کار به جایی رسید که دولتیها ناچار شدند واکنش نشان دهند. درمیان همه این خبرها باز هم صدای پای بی آبی بحران سدهای خالی سر خط خبرهای نگران کننده امروز بود . در بسته اخبار اقتصادی 4 مرداد 1404 مروری داریم بر مهم ترین اخبار اقتصادی 24 ساعت گذشته که می توانید نگاهی به آنها بیندازید:
در ۲۴ ساعت گذشته قیمت بیتکوین با نوسانی نسبتاً پرشتاب، ابتدا از سطح حدود ۱۲۲ هزار دلار به کف ۱۱۵ هزار دلار سقوط کرد و سپس در ساعات پایانی با بازگشتی تدریجی به محدوده ۱۱۷ هزار و ۷۵۰ دلار رسید.
بازار طلا و سکه در اولین روز هفته با پیروی از دو نیروی کاهشی، یکی از سمت دلار و دیگری از سوی اونس جهانی، چهرهای نزولی به خود گرفت. افت قیمتها در اغلب قطعات سکه مشهود بود و این در حالی است که دلار، با نوساناتی محدود اما متمایل به کاهش، فعلاً در نیمه پایین کانال 88 هزار تومان نوسان میکند. این رفتار کمجان دلار، در کنار فشار نزولی بازارهای جهانی، باعث شد طلا و سکه نیز از سطوح قبلی خود فاصله بگیرند. تحلیلگران معتقدند ترکیب این دو سیگنال، در نبود محرکهای جدی تقاضا، زمینهساز عقبنشینی تدریجی بازار فلزات گرانبهای داخلی شده است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: قرار است ابتدا شرکتهای هواپیمایی برنامههای پروازی خود را در بازه ۱۷ تا ۲۶ مرداد ماه به سازمان هواپیمایی اعلام کنند و پس از آن عرضه بلیت برای این بازه زمانی صورت گیرد.
طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی» که در مراحل قبل با ابهامات و اشکالاتی مواجه شده بود، پس از انجام اصلاحات در مجلس شورای اسلامی و بررسی مجدد در شورای نگهبان، مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
عبور قیمت برنج اعلای ایرانی از مرز 300هزار تومان برای هر کیلوگرم، همه زنگ خطرها را به صدا درآورده است. دولت، محتکران را عامل اصلی این وضعیت میداند و واردکنندگان، وضعیت موجود را نتیجه ممنوعیت غیرکارشناسی ثبت سفارش واردات برنج بهدلیل اشتباهات محاسباتی در دولت و مجلس عنوان میکنند.
بازار رمزارز در اولین روز هفته، با فضایی پر از تردید اما آمیخته با امید آغاز به کار کرد. بیتکوین که هفته گذشته را با افتی تا مرز ۱۱۵ هزار دلار پشتسر گذاشته بود، در معاملات ابتدایی امروز توانست با اتکا به حمایتهای تکنیکال تا نزدیکی ۱۱۸ هزار و ۳۷۰ دلار پیشروی کند.
بازار سهام در نخستین روز کاری هفته، شنبه ۴ مرداد، با افت شاخصها و خروج شدید پول حقیقی مواجه شد. شاخص کل با کاهش ۱۱ هزار و ۸۳۹ واحدی معادل ۰.۴۲ درصد به سطح ۲ میلیون و ۸۲۵ هزار واحد سقوط کرد.
خروج 677 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار، نشاندهنده تداوم بیاعتمادی فعالان خرد نسبت به روند فعلی بازار است.
صندوق بازنشستگی کشوری با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که پیرو تماسهای تلفنی یا پیامهای منتشر شده در فضای مجازی توسط بازنشستگان کشوری، به اطلاع بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق میرساند که «وام ضروری» ۵۰ میلیون تومانی بزودی به حساب مشمولان مرحله دوم واریز خواهد شد.
وضعیت سدها در مقایسه با سال گذشته دچار وضعیت بحرانی شده است و این موضوع را در دو جدول مقایسه ای می توان به وضوح دید.
بازار سهام روزی منفی را پشت سر گذاشت و شاخصها با افت مواجه شدند. شاخص کل بازار با کاهشی ۱۱ هزار و ۸۳۹ واحدی، معادل ۰.۴۲ درصد، به سطح ۲ میلیون و ۸۲۵ هزار واحد سقوط کرد. این نزول، نشانه آشکاری از جو منفی حاکم بر کلیت بازار بود. همزمان، شاخص هموزن نیز با افتی ۴۴۴۲ واحدی یا ۰.۵۲ درصد، در سطح ۸۴۳ هزار واحد ایستاد که بازتابدهنده وضعیت نامطلوب سهام کوچک و متوسط بازار بود.