از هپاتیت، علائم آن، راه‌های انتقال و پیشگیری بیشتر بدانید

بهداشت نیوز یکشنبه 05 مرداد 1404 - 11:34

به گزارش بهداشت نیوز، مریم عرفانی‌مهر با اشاره به ۲۸ جولای روز جهانی هپاتیت، اظهار کرد: ایران نیز همگام با دیگر کشورها تلاش‌های خود را برای افزایش آگاهی عمومی و ارائه خدمات پیشگیری و درمان به مبتلایان به این بیماری، به‌ویژه هپاتیت C تشدید کرده است. در این راستا، مرکز بهداشت غرب اهواز به عنوان یکی از مراکز پیشرو در این زمینه، برنامه‌های گسترده‌ای برای کنترل و حذف هپاتیت در سطح منطقه به اجرا درآورده است.

وی با اشاره به اجرای پویش «پیش به سوی حذف هپاتیت» و اجرای هفته اطلاع‌رسانی هپاتیت از ۴ تا ۱۱ مرداد، گفت: هپاتیت‌های ویروسی B و C از مهم‌ترین چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شوند و حذف آن‌ها تا سال ۲۰۳۰ از اهداف راهبردی کشور است.

عرفانی‌مهر با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت، « (Hepatitis: Let’s Break It Down)»، ادامه داد: این شعار بر ضرورت از میان برداشتن موانع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، از جمله انگ اجتماعی، تاکید دارد تا دسترسی به خدمات پیشگیری، تشخیص و درمان هپاتیت، به‌ویژه با هدف حذف این بیماری تا سال ۲۰۳۰، تسهیل و کارآمدتر شود.

علائم، راه‌های انتقال و پیشگیری 

وی با بیان اینکه هپاتیت به معنای التهاب بافت کبد است و می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله ویروس‌ها باشد، افزود: هپاتیت‌های ویروسی دارای پنج نوع A، B، C، D و E هستند که راه‌های انتقال آن‌ها متفاوت است. هپاتیت‌های A و E از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شوند در حالی که هپاتیت‌های  B، C  و D از طریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده، اعتیاد تزریقی، تولد از مادر آلوده و استفاده از وسایل غیر استریل در اقدامات پزشکی و دندانپزشکی انتقال می‌یابند.

کارشناس پیشگیری از ایدز و هپاتیت مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه شناخت راه‌های انتقال و افراد پرخطر این بیماری در کنترل آن بسیار موثر است، گفت: خستگی، درد ناحیه شکم، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها و زردی چشم و پوست، از جمله علائم انواع هپاتیت است. 

وی با اشاره به اینکه واکسن هپاتیت B در دسترس است، تصریح کرد: در حال حاضر، واکسن هپاتیت B در برنامه روتین کشوری برای تمام نوزادان در بدو تولد تزریق می‌شود. همچنین، گروه‌های پرخطر و در معرض خطر نیز باید برای دریافت این واکسن اقدام کنند.

کنترل و حذف هپاتیت 

عرفانی‌مهر بیان کرد: امیدواریم با افزایش آگاهی عمومی، بهبود دسترسی به خدمات پیشگیری و درمان و همکاری تمامی ارکان جامعه، بتوان گام‌های موثری در جهت ریشه‌کن کردن این بیماری برداشت و به اهداف تعیین‌شده در برنامه حذف هپاتیت دست یافت.

وی با اشاره به اهمیت دسترسی آسان و سریع به خدمات پیشگیری و درمان هپاتیت، اضافه کرد: مرکز بهداشت غرب اهواز با همکاری نزدیک با دیگر سازمان‌ها، گام‌های موثری در زمینه افزایش آگاهی عمومی، ارائه خدمات مشاوره‌ای و انجام آزمایش‌های تشخیصی برداشته است. هدف اصلی ما، شناسایی زودهنگام افراد مبتلا و ارائه خدمات درمانی مناسب به آن‌ها است تا از پیشرفت بیماری و انتقال آن به دیگران جلوگیری شود.

کارشناس پیشگیری از ایدز و هپاتیت مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به اجرای طرح ادغام هپاتیت در واحدهای بهداشتی حوزه غرب شهرستان اهواز، گفت: با توجه به اینکه هپاتیت‌های B و C در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، می‌توانند منجر به عوارض جبران‌ناپذیری مانند سیروز کبدی و سرطان کبد شوند، اجرای این طرح با هدف ارائه خدمات فعال و غیرفعال هپاتیت B و C در نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با اشاره به اقدامات این مرکز در سال جاری بیان کرد: اجرای طرح ادغام هپاتیت در واحدهای بهداشتی، غربالگری HIV و هپاتیت C در کمپ‌های نجات یافتگان و مراکز دانشگاهی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و کمپین‌های اطلاع‌رسانی در مناطق مختلف غرب اهواز، ارائه خدمات غربالگری رایگان هپاتیت C و HIV در تمامی پایگاه‌های بهداشتی با حفظ محرمانگی، ارجاع بیماران مبتلا به هپاتیت C برای درمان رایگان به مرکز مشاوره هپاتیت و واکسیناسیون گروه‌های پرخطر در برابر هپاتیت  B انجام شده است. 

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.