به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،جعفر میعادفر در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت یاد شهدای انقلاب، جنگ تحمیلی و جنگ ۱۲روزه اخیر، از تلاش گسترده کادر سلامت برای خدمترسانی به مردم در سختترین شرایط خبر داد و افزود: در جریان این جنگ، همکاران ما در اقصی نقاط کشور بلافاصله وارد میدان شدند؛ به رغم آسیبهای مستقیم به آمبولانسها، پایگاهها و حتی کارکنان اورژانس، خدمترسانی بیوقفه ادامه داشت.
وی گفت: در این مدت، ۱۰ هزار و ۵۰۰ مأموریت مرتبط با جنگ انجام شد، همزمان نیز ۱۲۶ هزار مأموریت عادی در جادهها و شهرها انجام شد تا هیچ خللی در خدمات روزمره ایجاد نشود.
به گفته رئیس اورژانس کشور، در این جنگ، ۱۱ دستگاه آمبولانس آسیب دید که ۳ دستگاه بهطور کامل از رده خارج شد، ۶ پایگاه اورژانس آسیب دید و یک پایگاه (در هویزه) بهطور کامل تخریب شد، ۹ بیمارستان نیز آسیب دید که در ۲ مورد، ناچار به تخلیه کامل شدیم.
وی همچنین به تبعات روانی جنگ اشاره کرد و گفت: یکی از همکاران ما به دلیل موج انفجار دچار آسیب روانی جدی شد و همچنان در بخش روانپزشکی بستری است، این آسیبها گاه پنهان میمانند، اما اثرات جدی بر زندگی و خانوادهها دارند.
آماده خدمت به ۸ میلیون زائر در اربعین
میعادفر در ادامه به تشریح برنامههای اربعین پرداخت و گفت: پیشبینی میکنیم حدود ۴ میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت کنند که با در نظر گرفتن بازگشت، معادل ۸ میلیون تردد خواهد بود، ما برای این حجم از خدمترسانی آمادهایم.
وی با اشاره به گرمای شدید، ازدحام جمعیت و خطرات احتمالی، افزود: در مرزهای مهران، خسروی، شلمچه و چذابه زیرساختهای درمانی دائمی ایجاد شده است، در مرز مهران مرکز درمانی با ۱۵۰ تخت، در خسروی مرکز ۲۰۰۰ متری و در دیگر مرزها نیز امکانات مشابهی فراهم شده است.
رئیس سازمان اورژانس گفت: امسال ۶۷۱ دستگاه آمبولانس، ۲۸ دستگاه اتوبوسآمبولانس، ۱۶ موتورلانس، ۱۰ بیمارستان سیار، ۸ بالگرد، ۲ هواپیما و چندین واحد ارتباطی و لجستیکی در مرزها مستقر خواهند شد، همچنین ۱۷۰ آمبولانس، ۱۴ موتورلانس و ۲۸ اتوبوسآمبولانس از استانها به مرزها اعزام میشود.
هشدار درباره خطرات گرمازدگی
میعادفر با هشدار درباره خطرات گرمازدگی و بیماری، گفت: زائران سالمند، کودکان، مادران باردار و بیماران خاص در صورت امکان از سفر پرهیز کنند، داروهای حساس به دما مانند انسولین باید در شرایط استاندارد نگهداری شود.
وی با اشاره به اینکه توقف در مرزها نباید وجود داشته باشد، گفت: امیدواریم مثل سال گذشته، پلیس هماهنگهای لازم را با عراق انجام دهد تا هیچ توقفی در گیتها وجود نداشته باشد، زیرا هوا بسیار گرم و طاقت فرسا است.
وی افزود: بر اساس آمار، یک میلیون نفر با ناوگان عمومی جابجا میشوند و سایرین با خودروی شخصی سفر میکنند که این افراد باید استراحت کنند تا تصادف نکنند.
رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: بیماریهای گوارشی نیز در این ایام زیاد میشود که زائران باید نسبت به خوراکیهای موجود نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی گفت: امسال نیز نظارت بر موکبها در داخل و خارج کشور وجود دارد، سال گذشته ۵۰۰ تن مواد غذایی را امحا کردیم و این هماهنگیها وجود دارد و از موکب داران خواهش میکنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند و مراقب باشند مواد خوراکی در ان گرما خراب نشوند.
میعادفر افزود: امسال حدود ۴۰۰ هزار نفر دریایی، ۴۰۰ هزار نفر با قطار و ۴۰۰ هزار نفر از طریق هوایی به زیارت میروند که برای تمام این افراد غربالگریها انجام میشود، در همین راستا ۲۴۰ بیماریاب و ۴۵۰ نیروهای بهداشت محیط در مرزها خواهند بود و کار نظارت را انجام خواهند داد.
وی تأکید کرد: زائران طوری برنامهریزی کنند که در ساعات خنک شبانهروز از مرز عبور کنند و در مسیر از توقف و استراحت در موکبها غافل نشوند، هدف از راهپیمایی اربعین حضور با کیفیت و سالم است، نه طی کردن اجباری تمام مسیر که مشکل ایجاد کند.
رئیس اورژانس کشور با اشاره به اینکه همکاران ما تا نقطه صفر مرزی خدمت میکنند و حدود ۱۵ تا ۲۵ روز دور از خانواده در گرمای شدید مستقر هستند، از زائران خواست برای نیروهای اورژانس که خود از زیارت جاماندهاند، دعا کنند.