سرهنگ قدرت الوانی در گفت و گو با مهر با اشاره به شیوههای مختلف کلاهبرداریهای اینترنتی، بیان کرد: مشترکان باید نسبت به باز کردن هرگونه لینک دریافتی از سرشمارههای شخصی خودداری کنند.
وی ادامه داد: اگر فردی سهواً لینکهای مخرب را باز و نرمافزارهای جعلی را نصب کرد باید آن را حذف کرده، گوشی خود را در حالت پرواز قرار داده و به پلیس مراجعه کند.
سرهنگ الوانی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون، جرائم سایبری در خراسان جنوبی پنج درصد کاهش و کشف جرائم سه درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ارزش پروندههای جرائم ۶ میلیارد تومان بوده است، افزود: ۸۳ درصد این پروندهها جرائم اقتصادی بوده که شامل کلاهبرداریهای رایانهای با ۵۲ درصد و برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی با ۳۱ درصد است.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با بیان اینکه از شهروندان خواستاریم از مراکز معتبر خرید کنند، گفت: همچنین در هنگام وارد کردن رمز بانکی، ج خودشان این کار را انجام دهن.
سرهنگ الوانی اظهار داشت: با توجه به اینکه کلاهبرداران به راحتی میتوانند در پوشش فروشنده دورهگرد و با استفاده از اسکیمر اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی شهروندان کرده و حساب بانکی آنها را خالی کنند، بنابراین از تحویل کارت بانک به فروشندگان سیار و کیوسکهای میانراهی جدا خودداری کنند.
وی خواستار توجه به هشدارهای پلیس فتا شد و گفت: شهروندان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیامرسانهای موبایلی مراتب را از طریق نشانی سایت پلیس فتا بخش ارتباطات مردمی گزارش دهند.
سرهنگ الوانی افزود: همچنین شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ مربوط به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر کشور است.
وی با اشاره به پیشرو بودن مراسم اربعین، گفت: طرح «کلیک امن» با شعار «فکر کن، کلیک کن» جهت ارائه هشدارهای پیشگیرانه برای زائران اربعین حسینی از چهارم مرداد در سراسر کشور آغاز شده است.