به گزارش همشهری آنلاین، جانشین وقت فرمانده ادوات لشکر ۵۷ در این باره به همشهری میگوید: «از اواخر اردیبهشت ۱۳۶۷ عراق عملیات خود را در مرزهای غرب و جنوب کشور شروع کرده بود. اواخر جنگ در حالی که نیروهای بعثی حملات خود را چند برابر کرده بودند، مهمات سهمیهبندی شده بود. در مقابل صدام ارتش خود را در مرزها آماده و منافقین را هم مسلح کرده بود به طوری که تیپهای ۶۰ نفره تا ۱۵۰ نفره سازماندهی شده بودند.»
شعار نیروهای سازمان منافقین در این نبرد «از مهران تا تهران» بود و در کمتر از ۳۳ ساعت موفق شده بودند از مرز قصرشیرین تا منطقه چهارزبر اسلام آباد پیشروی کنند. ماشالله بازگیر عنوان میکند: «چهارم مرداد بود که سردار غیاثی زنگ زد و خبر داد منافقین حمله کردند. دشمن از سهراه اسلام آباد غرب گذشته و پیش آمده بودند. سمت راست تنگه مرصاد مقر لشگر مرصاد بود. وقتی دشمن از سرپل ذهاب به سمت تنگه مرصاد حرکت کرده و به اسلامآباد غرب رسید، در چهار زبر گیر کرد.»
او ادامه میدهد: «با توجه به هماهنگیهای انجام شده برای جا به جایی از تنگه شوهان حرکت کردیم و به سرپل ذهاب رسیدیم. دشمن در حال پیشروی بود و بنا شد گردانهای بعثت و حمزه در نزدیکی منطقه عملیات (سرپل ذهاب) برای جلوگیری از پیشروی دشمن مستقر شوند از این رو به سمت خط حرکت کردیم. در این زمان هواپیماهای دشمن سررسیدند و ما را زیر آتش گرفتند.»
جانشین وقت فرمانده ادوات لشکر ۵۷ اضافه میکند: «به طور شدید مورد حمله هواپیماهای دشمن قرار گرفتیم ولی به خواست خدا هیچ یک از نیروها مورد اصابت قرار نگرفت و به سمت سه راه اسلامآباد حرکت کردیم. نیروهای لرستان در اسلامآباد، بین سهراه شوهان و تنگه چهار زبر جلوی دشمن را گرفتند و توانستند با دو گردان انبیا و مالک اشتر تمام توان منافقین را بگیرند.»
بدین ترتیب، عملیات مرصاد به عنوان آخرین عملیات ۸ سال دفاع مقدس با موفقیت چشمگیری به پایان رسید.