نقش فعال فناوری در سازوکار‌های سیاست خارجی کشور

صدا و سیما یکشنبه 05 مرداد 1404 - 17:12
رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی گفت: یکی از مؤلفه‌های نقش‌آفرین اصلی حرکت روابط خارجی، از کلاسیک دیپلماسی به مدرن، فناوری است.

نقش فعال فناوری در سازوکار‌های سیاست خارجی کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین روزبه رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در چهارمین نشست «فرصت فردا» با محوریت کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس،با اشاره به اهمیت توسعه صادرات و توسعه همکاری‌های فناورانه بین المللی گفت: جهت ایجاد یک نظم و حرکت درست مستمر، نیاز به نشست‌هایی از جنس فرصت فردا داریم، تا بتوانیم با حداکثر توان در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان باشیم.

وی افزود: با توجه به اینکه فناوری امروز یکی از ابزار‌های مهم در حوزه توسعه تجارت خارجی کشور‌ها است، می‌بایست همگام با حرکت دیگر کشورها، ایران هم از عرصه کلاسیک دیپلماسی به عرصه‌های مدرن دیپلماسی حرکت کند. جنگ ۱۲ روزه به ما ثابت کرد حضور و عدم حضور فناوری، چه آثار سرنوشت‌سازی برای کشور‌ها در پی دارد.

روزبه تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های نقش آفرین اصلی حرکت روابط خارجی، از کلاسیک دیپلماسی به مدرن همین فناوری است. ایران برخلاف دیگر کشور‌های حوزه خلیج فارس تولید کننده فناوری است و به این ترتیب ما در جعبه ابزار سیاست خارجی خود، از این ابزار بهره‌مند هستیم.

مجتبایی رایزن سابق بازرگانی ایران در امارات متحده عربی نیز مهم‌ترین مشکل شرکت‌ها را در یک کلمه، فروش بیان کرد و گفت: شبکه سازی توزیع و فروش بیشترین اهمیت را در SME‌ها دارد.

وی افزود: جایگاه امروز ما حاصل تصمیمات دیروز ماست و اگر از این جایگاه رضایت نداریم، می‌بایست برای فردا تصمیمات بهتری اتخاذ کنیم.

مجتبایی مساله فروش شرکت‌ها را اینطور تحلیل کرد: اولین اشکال شرکت‌های دانش‌بنیان این است که اکثر افراد محقق و مهندس هستند و در حوزه بازاریابی و فروش ارزش تبحر چندانی ندارند.

تغییر رویکرد کشور‌های حوزه خلیج فارس از ژئوپولتیک به ژئواکونومیک

روحانی، رئیس اداره سوم اداره کل خلیج فارس وزارت امور خارجه ابتدا به اصلاح نگرش شرکت‌ها به کشور‌های حوزه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: درست است که کشور‌های حوزه خلیج فارس همچنان از نفت ارتزاق می‌کنند، اما از سال ۲۰۲۰ کشور‌های عربی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان در حرکت هستند.

وی گفت : امارات و قطر و عربستان برای حرکت به سوی اقتصاد دانش‌بنیان خیز بزرگی برداشته‌اند. با دقت در مسائل منطقه می‌توان دید که حدودا تا سال ۲۰۱۱ منازعات کشور‌های حوزه خلیج فارس ژئوپولوتیک بوده. این منازعات دو روی برنده و بازنده داشته است. ولی از حدود سال ۲۰۲۰ به بعد رویکرد توسعه پایدار و همکاری‌های ژئواکونومیک بین کشور‌ها رواج یافته فلذا می‌بایست نگاه‌مان را نسبت به منطقه اصلاح کنیم.

عباس عبدالخانی رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر در چهارمین نشست فرصت فردا گفت: قطر طبق برنامه ۲۰۳۰ خود به گسترش صادرات غیرنفتی روی آورده است. دیگر کشور‌ها مثل امارات زودتر اقدام به این کار کرده‌اند، اما به دلیل اینکه قطر به تازگی وارد این عرصه شده، شرکت‌های ایرانی به سهولت می‌توانند جایگاه خود را در این زمین بازی پیدا کنند.

وی با معرفی سایت QFC مرکز مالی قطر خاطرنشان کرد: حدود ۴ میلیارد دلار بودجه برای پشتیبانی پروژه‌های استارتاپی در این برنامه تعریف شده و شرکت‌های ایرانی می‌توانند با ارائه پروپوزال از آن بهره‌مند شوند. این در حالی است که خارج از این برنامه در قطر می‌بایست شراکت ۵۱-۴۹ با همکار قطری داشته باشید.

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر سپس به اهمیت حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های معتبری که در قطر برگزار می‌شود اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه ها، شرکت‌ها می‌توانند لینک سازی‌های خیلی خوبی انجام دهند و با صد‌ها تولید کننده به صورت مستقیم ارتباط برقرار کنند.

چهارمین نشست «فرصت فردا» با تمرکز بر کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس، در سالن A۳۷ نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار  و به نقطه عطفی برای هم‌افزایی شرکت‌های دانش‌بنیان و ورود آنها به بازار‌های منطقه‌ای تبدیل شد.

تاکنون سه رویداد فرصت فردا برگزار شده است. در این رویداد‌ها علاوه بر بیان سیاست‌های حمایتی معاونت علمی و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فرصت‌های تجاری بازار‌های منطقه هدف و مجموعه‌ای از تجربیات واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان از صادرات به این کشورها، بیان می‌شود.

رویداد‌های فرصت فردا با هدف ترسیم مسیر‌های تازه جهت توسعه صادرات و همکاری‌های فناورانه بین شرکت‌های ایرانی و دیگر کشور‌ها برگزار می‌شود.

چهارمین نشست «فرصت فردا» نقطه عطفی در مسیر توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به کشور‌های حوزه خلیج فارس بود. با توجه به ظرفیت‌های گسترده اقتصادی و فناوری منطقه، همراه با حمایت‌های دولت و تلاش‌های شرکت‌های فناور، آینده روشنی در انتظار توسعه همکاری‌های منطقه‌ای است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.