سرویس سیاست مشرق _ روز سهشنبه گذشته و در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، یکی از نمایندگان با اشاره به سؤال خود از وزیر ارتباطات؛ خواستار چابکی مجلس در روند رسیدگی به سؤالات نمایندگان از مقامات دولت شد.
"محمدباقر قالیباف" رئیس مجلس شورای اسلامی اما در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: دیروز درباره اینکه چه چارهای در این خصوص باید بیندیشیم، مباحثی مطرح شد. من قصد دفاع از عملکرد کمیسیونها را ندارم و اشکالاتی در این باره وجود دارد اما بعضا تعدادی از سوالات نمایندگان ضرورتی ندارد و برخی نیز منطقهای هستند. با این حال نمایندگان اصرار بر ملی بودن سوال خود دارند.
به گزارش مشرق، او تأکید کرد: خواهش من از همکاران این است که توجه داشته باشند تا دچار مشکل نشویم. از این باب در آغاز اجلاسیه دوم نیز در ملاقات با رهبری مورد تذکر قرار گرفتیم. بر این اساس خواهش میکنم هم کمیسیونها و هم نمایندگان به این مسائل توجه کنند.[1]
این در حالی است که بر اساس سخنان قالیباف؛ تاکنون 1920 سؤال از سوی نمایندگان از وزرا مطرح شده است.
بر اساس آنچه که بین قالیباف و نماینده مطرح کننده سؤال رد و بدل شده است بایستی توجه ویژه ریاست مجلس دوازدهم به تذکرات رهبری را مغتنم دانست.
"تلاش ویژه مجلس برای پیادهسازی منویات ولی فقیه" در "کنار طراحی راهبردی هیئت رئیسه و نمایندگان برای تأثیر مثبت و ملموس بر زیست مردم ایران" دو رهیافتی هستند که در مجلسِین یازدهم و دوازدهم بصورت توأمان شاهد آنها بودهایم.
*دو بال پرواز در قوه تقنین؛ عمل به منویات رهبری و تأثیر در معیشت مردم
همه میدانیم که مقام معظم رهبری بصورت علیالرویه نظرات و راهبردهای مختلفی را به سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه ارائه میکنند و انتظار عمومی این است که سران قوا در عمل به این تواصی کارنامههای خوبی را ارائه کنند.
صد البته سران قوا در دورههای مختلف، کارنامههای مختلفی را از این حیث ارائه کردهاند لکن معدودی از سران قوا بودهاند که در بهکارگیری این منویات و راهبردها نمرههای عالی دریافت کنند و عملشان به نظرات رهبری زبانزد خاص و عام باشد.
کما اینکه مثلا یادمان هست رئیسجمهوری را که در مخالفت با نظرات رهبری از ساختمان پاستور برای مدتی کوتاه قهر کرد و خانهنشین شد و یا مجلسی را به یاد میآوریم که برخی نمایندگانش در مخالفت با نظام اسلامی دست به استعفای دستهجمعی و تحصن زدند!
از این حیث میتوان نتیجه گرفت که مجلس دوازدهم مسیر خوبی را در عمل به توصیههای رهبری میپیماید و باشد که این پیمایش به نمرات خوبی هم در آخر کار منجر شود.
اثر "رأی خوب" مردم را میتوان در مصوبات خوب مجلس دید
در بحث تأثیرگذاری ملموس نمایندگان در زیست عمومی مردم نیز به رأیالعین دیدیم که مجلسِین یازدهم و دوازدهم قوانینی را به تصویب رساندند و بر اموراتی تأکید دارند که برخی از آنها سریعا و مستقیما در معیشت مردم عزیز ایران لمس شد.
که از جمله آنها میتوان به مصوبه افزایش حقوق سربازان، تصویب قانون مهم و راهبردی کالابرگ و تسهیلات طرح جوانی جمعیت اشاره کرد.
بایستی از روی انصاف و خوانش تاریخی تأکید کرد که چنین تأثیرات مستقیم و مثبتی در طول سابقه مجالس ایران بسیار تا بسیار کمسابقه بوده است و اینکه شاهد این رخدادهای مغتنم هستیم البته اثر "رأی خوب" مردم به کارنامههای خوب و انتخابات نمایندگانی است که سرجمع کارنامهشان با هدایت رئیس مجلس منجر به "کارآمدی" و عملکرد جهادی شده است.
در عین حال باید دقت شود که مجلس دوازدهم برای ارائه یک کارنامه موفق در عمل به تواصی مقام معظم رهبری و ایجاد تأثیرات ملموس در زندگی و زمانه مردم ایران هنوز راه زیادی در پیش دارد و نباید به چند مورد بسنده کند...
کارنامه اصلی مجلس جایی خوانده می شود که در پایان دوره مجلس دوازدهم مشخص شود نسبت کارهای انجام نشده و معطلمانده به اقدامات ملموس و رفع تمامی دغدغههای رهبری پیرامون مجلس چقدر است؟! نسبتی که اگر یک عدد اکثریتی و مثبت نباشد؛ نمایندگان در مقابل ملت شرمسار خواهند شد. ولو حتی اگر چند اقدام خوب نیز در کارنامهشان به چشم بخورد!
***
1_mshrgh.ir/1734873