به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این باره به همشهری میگوید: «خسارت جنگ در حوزه گردشگری زیاد و هنوز زود است که بگویم چقدر بوده.»
سید مصطفی فاطمی تاکید می کند: «در جنگ ۱۲ روزه فقط به اندازه ۱۲ روز میتوانیم بگویم که چه اتفاقاتی رخ داده، اما این خسارت اصلا قابل مقایسه با خسارات بعدی نیست. برای مثال، در این مدت تورهای گردشگری لغو شده است؛ حتی تورهای خارجی. به موازات آن اسکان گردشگران نیز لغو شد. برای همین، خسارت بخش اقامتی گردشگری را باید در مدت ۶ ماه بررسی و میزان خسارت آن را اعلام کرد.»
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه در جریان جنگ ۱۲ روزه، بخشی از ظرفیتها و فرصتهای گردشگری کشور دچار آسیب شد، ادامه میدهد: «پس از آن، این وزارتخانه، مسیر تدوین برنامههای ترمیمی را آغاز کرد و برای جمعبندی ۱۴ برنامه حمایتی تدوین شد. موضوعات بیمه و مالیات تا تسهیلات بانکی و معافیت ها بخشی از برنامههای حمایتی است. حتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشستی که با وزیر میراث فرهنگی داشت، اعلام کرد گردشگری از نخستین قربانیان جنگ ۱۲ روزه بود و اینکه وزارت اقتصاد با نگاه مسئولانه، جبران خسارتهای این حوزه را در اولویت فوری خود قرار داده است و حمایت از این صنعت را به عنوان یک مأموریت ملی تلقی میکند.»
به گفته فاطمی، یک بخش خسارت هم مربوط به هتلها و زیرساختهای گردشگری است. او توضیح میدهد: «حوزه دفاتر مسافرتی به دو بخش تقسیم میشود. یکی عدهای هستند که از خارج کشور تور به کشور میآوردند که ممکن است تا یک سال آینده دیگر نتوانند تور بیاورند. دوم افرادی که در داخل کشور فعالیت میکردند و تور گردشگری به خارج کشور میبردند، مبالغی برای رزرو گردشگران به هتلها پرداخت کردند که این مبالغ عودت داده نشده است.»