پل‌های عابر پیاده غیراستاندارد، بلای جان و مال شهروندان در مازندران !

شمال نیوز دوشنبه 06 مرداد 1404 - 09:04
شمال نیوز : بر اساس آمار راهنمایی و رانندگی مازندران، طی پنج سال گذشته هر سال ۱۰۰ نفر از عابرین پیاده در شهرهای مختلف استان جانشان را در اثر تصادف در مجاورت پل های پیاده و محل عبور عابرین از دست می دهند.
پل‌های عابر پیاده غیراستاندارد، بلای جان و مال شهروندان در مازندران !

شمال نیوز: طبق آمار رسمی ۵۲ درصد مرگ ومیرهای ناشی از تصادفات درون شهری مازندران عابرین پیاده و افراد بالای ۶۰ سال هستند که درمجاورت پل های عابر پیاده غیراستاندارد رخ می دهد، یعنی نه تنها این پل ها جان را نجات نمی دهند بلکه طبق مقررات در صورتی که عابرپیاده در محدوده مجاز عبور از پل با خودرویی تصادف کند، عابر پیاده مقصر شناخته می‌شود و راننده و بیمه مسوولیتی نخواهد داشت.

 

 عدم استقبال برای استفاده از ۲۹۷ پل های عابر پیاده درون شهری مازندران در حالی است که این پل ها برای امنیت عابرین پیاده و اطمینان خاطر آنها و نیز رانندگان عبوری تعبیه شده اند. اما مساله این است که به گفته خیلی ها علاوه بر این که این پل ها استاندارد نیست، مکانیزه نبودن این پل ها سبب شد تا استفاده برای افراد بالای ۶۰ سال غیر ممکن باشد.

 

بر اساس آمار راهنمایی و رانندگی مازندران، طی پنج سال گذشته هر سال ۱۰۰ نفر از عابرین پیاده در شهرهای مختلف استان جانشان را در اثر تصادف در مجاورت پل های پیاده و محل عبور عابرین از دست می دهند.

 

طبق قانون، رانندگانی که خارج از خط عابر پیاده، ۱۰۰ متر یا نزدیکتر از این مسافت به پل های هوایی و یا زیرگذرهای ویژه عابرین پیاده تصادف کنند، مقصر شناخته نمی شوند و بیمه نیز خسارتی پرداخت نمی کند.

 

نکته بسیار مهم این که نیروی انتظامی و پلیس مازندران به دلیل وجود جمعیت شناور، افزایش تعداد خودرو ها و تعریض نشدن خیابان ها بیشترین تلاش و ماموریت را در بخش کنترل و مدیریت ترافیک خودروها را انجام می دهد، در حالی که موضوع انسان و حفظ جان افراد به عنوان مهمترین وظیفه مسوولان مورد بی توجهی قرار می گیرد.

 

کارشناسان راهنمایی و رانندگی مازندران معتقدند رانندگان باید نسبت به عبور عابران پیاده اهتمام جدی داشته باشند، یعنی باید با سرعت مطمئنه در معابر شهری حرکت کنند و نسبت به تردد عابرین پیاده در تقاطع های مختلف توجه کنند، چراکه حدود ۹۸درصد پل های عابر پیاده استان به دلیل مکانیزه نبودن مورد استفاده شهروندان قرار نمی گیرد.

 

طبق آمار رسمی پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران نیمی از ۴۰ نفری امسال و ۱۴۶ نفری که طی سال گذشته در استان در اثر تصادف درون شهری جانشان را از دست دادند، عابران پیاده بودند، عامل اصلی تصادف های درون شهری سرعت بالا و بی احتیاطی خودروهای سواری و باری در عبور از تقاطع ها است.

 

بررسی تاریخی آمار راهنمایی و رانندگی مازندران نشان می دهد که تعداد جانباختگان عابرین پیاده در معابر درون شهری در سال ۱۴۰۱، ۹۰ نفر در سال ۱۴۰۲ نیز ۸۸ نفر بوده است که این آمار نیمی از فوتی های ناشی از تصادفات استان را نشان می دهد.

 

وجود پل های عابر پیاده در شهرهای مختلف مازندران امروزه فقط کاربرد تبلیغاتی برای شرکت ها و درآمد آن برای شهرداری‌ها پیدا کرده است، موضوعی که گلایه راهنمایی و رانندگی مازندران را در پی داشته است.

 

بررسی ها نشان می دهد که گذرگاه‌های عابر پیاده در شهر های مختلف مازندران ایمن نبوده و به روشنایی و خط‌کشی مناسب مجهز نیستند. این موضوع نشان‌دهنده این است که شهرداری‌ها به این مسئله توجه کافی ندارند.

 

پل‌های عابر پیاده غیراستاندارد، بلای جان و مال شهروندان در مازندران

 

انحراف ماموریت مسوولان در حفظ جان شهروندان مازندران

 

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران با بیان اینکه جمعیت استان در چهار ماهه امسال در تعطیلات رسمی و پایان هفته با احتساب جمعیت شناور تا هشت میلیون نفر می رسد، گفت : افزایش تردد ۱۲ درصدی، افزایش ۵۰ درصدی نقل و انتقالات، افزایش ۳۰ درصدی شماره گذاری خودروها و صدور گواهینامه در سال جاری، مشکلات را دو چندان کرده است.

 

نصرالله بیگلری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توضیح این که در سال جاری ۴۰ نفر در شهرهای مختلف مازندران در اثر تصادف رانندگی جانشان را از دست دادند، افزود: بیش از نیمی از فوت شدگان ناشی از تصادفات درون شهری عابرین پیاده هستند.

 

وی با اظهار این که کاربرد ۲۹۷ پل عابر پیاده در مازندران منسوخ شده است و وجود پل های غیر مکانیزه در شهرهای استان به ضرر شهروندان است، تصریح کرد: از سوی دیگر معابر درون شهری برای عبور عابرین ایمن نیست و این در حالی است که نمودار سنی جمعیت استان نیز به سمت سالمندی است.

 

این مسوول راهنمایی و رانندگی مازندران با اشاره به اینکه یک گذرگاه برجسته عابرین پیاده در شهرهای مختلف استان وجود ندارد، توضیح داد: شهرها باید انسان محور باشد اما متاسفانه ایمنی در شهر های مازندران برای انسان وجود ندارد.

 

بیگلری ادامه داد: در حال حاضر نسبت به افزایش سامانه حمل و نقل درون شهری، خودروهای شخصی و مدیریت کنترل ترافیکی خودروها نسبت به ایمنی قشر عابر پیاده بیشتر توجه می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: ایجاد سنگ فرش و برجسته سازی محل عابرین پیاده در مناطق مختلف شهرهای مازندران مهمترین راهکار برای کاهش تصادف منجر به فوت عابرین پیاده است.

 

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران گفت: هزینه‌های برجسته سازی محل عبور عابرین پیاده به نسبت پل های عابر پیاده بسیار ناچیز است.

 

وی از شهرداری‌های مازندران نسبت به بی توجهی ترمیم خطوط عابرین پیاده و برجسته سازی این مناطق گلایه کرده است و ادامه داد: پلیس با ارایه آمار دقیق از تصادفات درون شهری، اولویت ایجاد برجسته سازی محل عبور عابرین پیاده را مشخص و به شهرداری های استان اعلام می کند.

 

رییس راهور مازندران از آمل، بابل، قائم شهر، بهشهر، ساری نور و تنکابن به عنوان شهرهایی نام برد که بیشترین تصادفات رانندگی را امسال داشتند و توضیح داد : یکی از مشکلات اصلی در شهرهای استان علاوه بر تخلفات رانندگان، پل های غیر استاندارد عابر پیاده، خط کشی های ناقص محل عبور و مرور، دور دور کردن برخی از خودروها و تجاوز به حریم پیاده رو ها است.

 

وی با بیان اینکه تا کنون با همکاری شهرداری ها، حمل و نقل و پایایانه ها و برخی از اصناف برخی از مناطق حادثه خیز رانندگی در شهرهای مازندران اصلاح نوسازی شده است، ادامه داد : هنوز حدود ۱۰۰نقطه حادثه خیز شناسایی شده در استان وجود دارد که برای اصلاح این نقاط نیاز به اعتبار است.


منبع خبر "شمال نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.