به گزارش بهداشت نیوز پژوهشگران دانشگاه رم در بررسی گستردهای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده، به این نتیجه رسیدهاند که زمانبندی ورزش بعد از وعدههای غذایی میتواند نقش کلیدی در کنترل قند خون داشته باشد.
طبق این بررسی، افراد بدون دیابت بهتر است ۱۵ دقیقه بعد از غذا شروع به حرکت کنند و افراد دیابتی نیز ۳۰ دقیقه پس از غذا ورزش را آغاز کنند. دلیل این توصیه؟ جلوگیری از اوج گرفتن سطح قند خون در بدن.
پس از غذا خوردن، قند خون بهصورت طبیعی افزایش مییابد.
در افراد سالم، این اوج بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است.
در افراد دیابتی، اوج قند خون بین ۶۰ تا ۱۲۰ دقیقه رخ میدهد.
با شروع زودهنگام ورزش، بدن میتواند بخشی از این قند را بسوزاند و از افزایش شدید آن جلوگیری کند.
ترکیبی از ورزش هوازی (مثل پیادهروی، دویدن، یا بالا رفتن از پلهها) و تمرینات مقاومتی (مثل حرکات بدنسازی با وزنه یا وزن بدن) بهترین اثر را دارد. جالبتر اینکه اگر تمرین را با ورزش هوازی شروع کنید و سپس سراغ تمرین مقاومتی بروید، تأثیر آن بیشتر خواهد بود.
گرچه توصیه اصلی، ورزش ۴۵ دقیقهای است، اما خبر خوب اینکه:
حتی ۱۰ تا ۲۰ دقیقه حرکت با شدت متوسط (کمی نفسنفس زدن) نیز مؤثر است.
اگر هم وقت ندارید، فعالیتهای کوتاهمدت مثل ۳ دقیقه حرکت پس از هر نیم ساعت نشستن هم میتواند کمک بزرگی باشد.
حتی کسانی که توانایی ورزش ندارند، میتوانند از حرکات ساده مثل منقبض کردن عضلات پا، حرکت دادن دستها یا حتی فشردن عضلات نشسته استفاده کنند و قند خون خود را بهتر کنترل کنند.
بدن ما حتی به کوچکترین حرکتها واکنش مثبت نشان میدهد. اگر به سلامت خود اهمیت میدهید، بهویژه بعد از وعدههای غذایی، حرکت را به بخشی از سبک زندگی خود تبدیل کنید. چه با یک پیادهروی کوتاه، چه با چند حرکت کششی یا حتی بالا بردن دستها!
شما از چه ورزشی برای کنترل قند خون یا حفظ تندرستیتان استفاده میکنید؟ تجربهتان را با ما در میان بگذارید.
منبع: همشهری