به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید دراهکی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیکاری جوانان یکی از چالشهای اساسی در استان بوشهر است که یکی از مهمترین راهکارها در این زمینه، توانمندسازی و مهارتافزایی اقشار مختلف است که یا تبدیل به کارآفرین شوند و یا اینکه در بنگاههای اقتصادی مشغول به کار شوند.
وی از شناسایی ظرفیتهای استان بوشهر در حوزه مهارتافزایی خبر داد و اضافه کرد: تلاش کردهایم که متناسب با این ظرفیتها استانداردهای مهارتی را در استان بوشهر تدوین کنیم و کارگاههای متعدد و متنوعی در نقاط مختلف استان ایجاد و راهاندازی شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر با بیان اینکه نداشتن مهارت برای فرصتهای شغلی استان همواره یک معضل بوده است افزود: حتی برخی از جوانان استان که دارای مدارک عالیه دانشگاهی هستند نیز با کمبود مهارت روبرو بودهاند که تلاش شده این نقیصه رفع شود.
وی با اشاره به برنامهریزی برای تجهیز جوانان و نوجوانان به سلاح مهارت خاطرنشان کرد: با شناسایی نیازهای مهارتی در صنایع و دیگر مراکز خدماتی، تلاش شده که دورههای آموزشی متناسب با نیازها برگزار شود و جوانان و نوجوانان توانمند شوند.
توسعه آموزش برای ۱۹ جامعه هدف
دراهکی با بیان اینکه ۱۹ جامعه هدف را در استان بوشهر تحت پوشش مهارت افزایی داریم گفت: پادگانها بزرگترین جامعه هدف ما هستند که ۱۰۳ کارگاه آموزشی و ۴۷ کارگاه در محیط کار برای مهارتافزایی سربازان استان ایجاد شده است.
وی از استقرار کارگاههای توانمندسازی در ۱۵ دانشگاه استان خبر داد و افزود: در ۱۲۰ روستای استان بوشهر کارگاههایی برای توانمندسازی ساکنین روستاها ایجاد شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر با اشاره به استفاده از ظرفیتهای اصناف و فعالان این حوزه اظهار کرد: ۳۷۹ مجتمع صنفی نیز کنار ما برنامههای آموزشی را دنبال میکنند.
ایجاد نمایشگاه دائمی مشاغل خانگی
وی از زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار و زنان جویای کار به عنوان یکی دیگر از جوامع هدف آموزش فنی و حرفهای نام برد و افزود: برای نخستین بار نمایشگاه دائمی حوزه کارآموزی و مشاغل خانگی را ایجاد کردیم که دارای ۶۰ فروشگاه خواهد بود که در اختیار فعالان این حوزه قرار میگیرد و تا پایان سال تکمیل خواهد شد.
دراهکی اضافه کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۲۸۸ دوره آموزشی در استان بوشهر برگزار شد که ۲۶ هزار و ۶۹۰ نفر در این دورهها شرکت کردند و بیش از ۷۲ درصد موفق به کسب مدرک دوره شدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر تصریح کرد: زمینه اشتغال ۸۷ درصد از افرادی که در دورههای تخصصی صنعتی مهارتی شرکت کردهاند فراهم شده است و در حوزه خدمات نیز این میزان ۵۴ درصد است.
وی از دریافت مجوز ایجاد مرکز رشد برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان این حوزه برای نخستین بار در استان خبر داد و افزود: این مرکز اکنون با هشت شرکت در گناوه فعال شده که ساختمان آن برای فعالیت ۲۰ شرکت در دو طبقه احداث میشود.
ایجاد مرکز آموزش تخصصی در عسلویه
دراهکی از پیشرفت ۸۵ درصدی احداث مرکز آموزش فنی و حرفهای نفت، گاز و پتروشیمی در شهرستان جم خبر داد و بیان کرد: فاز دوم مرکز آموزش صنایع دریایی و شیلاتی بندر دیر نیز در دست اجرا است که تا پایان امسال تکمیل میشود.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز آموزش تخصصی فنی و حرفهای در شهرستان عسلویه یک دغدغه بوده که ساختمان آن آماده است و با دریافت تجهیزات تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر در مورد تعامل ایران و قطر برای توسعه مهارتافزایی نیز گفت: ظرفیت خوبی در بندر دیر در نزدیکی کشور قطر فراهم شده است که مورد استقبال قطریها نیز قرار گرفته است و از توان فنی و ظرفیتها و تجهیزات دو طرف برای توسعه مهارتافزایی استفاده میشود.