به گزارش رکنا، برخی از انواع میوهها و سبزیجات میتوانند به افراد در مسیر کاهش وزن کمک کنند و احساس سیری طولانیتری ایجاد کنند. در این گزارش، گروهی از متخصصان تغذیه به بررسی خواص این مواد غذایی پرداختهاند.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، حدود ۴۱ درصد از جمعیت این کشور با مشکل چاقی مواجه هستند. این وضعیت میتواند زمینهساز انواع بیماریهای مزمن همچون دیابت نوع ۲، مشکلات قلبی عروقی و حتی برخی نوعهای سرطان شود.
اکنون ۴ گروه از سبزیجات و میوهها معرفی شدهاند که تأثیر بسزایی در کاهش وزن و مقابله با چربی بدن دارند.
یکی از بهترین گزینهها برای کاهش وزن، کرفس است که کالری بسیار کمی دارد و میتواند در کنترل وزن موثر باشد. متخصص تغذیه، گدارت، اظهار میکند: "در لیست من برای کاهش وزن، کرفس همیشه در رأس قرار دارد." او توضیح میدهد که بدن برای هضم این سبزی، بیش از مقدار کالری موجود در خود کرفس، کالری مصرف میکند و همین ویژگی بینظیر آن را به یک انتخاب عالی تبدیل کرده است. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در کرفس به کاهش التهاب بدن کمک میکنند.
بر اساس گزارش ایندیپندنت، سیب حاوی مقدار قابلتوجهی فیبر است و سبب ایجاد حس سیری طولانیمدت میشود؛ این ویژگی در کنترل اشتها و کاهش وزن بسیار موثر است. گدارت توصیه میکند که مردم به رژیم غذایی خود سیب اضافه کنند. او میگوید: "سیب یک ماده غذایی خارقالعاده است که بهخاطر داشتن فیبر غذایی و پکتین، تاثیری شگرف در دفع چربیها دارد."
انواع توتها جایگاه ویژهای در رژیمهای غذایی کاهش وزن دارند. به گفته این متخصص، توتفرنگی، بلوبری و تمشک دارای قند کم، آنتیاکسیدان بالا و مقدار قابلتوجهی فیبر هستند. این میوهها برای افراد علاقهمند به شیرینی که قصد کاهش وزن دارند، جایگزینی عالی بهشمار میروند.
سبزیجات غیر نشاستهای مانند بروکلی، گلکلم و خیار نیز تاثیر بسیار مطلوبی بر کاهش وزن دارند. این دسته از مواد غذایی بهدلیل داشتن آب و فیبر بالا، احساس سیری طولانیتری را پس از مصرف ایجاد میکنند.