به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، "عباس علی آبادی" گفت: در صنعت برق دو موضوع تولید و انتقال و توزیع داریم که هر دو مهم است و باید توسعه متوازن در این بخشها انجام شود.
وی افزود: در بخش تولید برنامه گستردهای داریم؛ واحد بخار کلاس اف نیروگاه سیکل ترکیبی رودشور سنکرون شد که بدون مصرف سوخت، برق قابل توجهی از محل خروجی اگزوز حرارتی نیروگاهی تولید میکند.
وزیر نیرو تصریح کرد: توسعه متناسب در بخش انتقال و توزیع هم ضروری است تا شبکه دچار مشکل نشود. به همین منظور پست ۴۰۰ کیلوولت کوثر که امروز افتتاح شد، نقش مهمی در پایداری شبکه دارد. این پست برق را از ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت تبدیل میکند و مردم منطقه به منبع مهم برق متصل میشوند. نتیجه این کار پایداری بیشتر شبکه، کاهش احتمال قطعی و تأمین برق کافی برای صنایع و مشترکان خانگی است.
علیآبادی درباره وضعیت تولید برق کشور گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاهی کشور حدود ۹۴ هزار مگاوات است که تا پایان سال از مرز ۱۰۰ هزار مگاوات عبور خواهد کرد. در گذشته انرژی تولیدی بهصورت تصاعدی رشد کرده و به ۳۸۰ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است، اما اکنون تأکید برنامههای صنعت برق بر روی مدیریت مصرف است.
وی ادامه داد: برنامه وزارت نیرو مدیریت مصرف، افزایش بهرهوری و رفع ناترازی است. در کنار مدیریت مصرف، افزایش تولید نیز در دستور کار قرار دارد تا درآمد بهتری از محل انرژی برق برای مردم ایجاد شود و ثروت ملی افزایش یابد.
وزیر نیرو با اشاره به کاهش ناترازی در شبکه خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت، ناترازی برق حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار مگاوات بود، اما اکنون با اجرای برنامههای بهینهسازی مصرف و افزایش تولید، این عدد به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات رسیده است.
وی درباره مدیریت مصرف تأکید کرد: مدیریت مصرف نیاز به اقدامات فنی و غیرفنی توأمان دارد. اقدامات فنی شامل احداث پستهای جدید برای کاهش تلفات و افزایش پایداری است و بخش دیگر با همراهی مردم محقق میشود. اگر مردم در خانه مدیریت مصرف کنند و با صنعت برق همراهی داشته باشند، مشکلات به حداقل خواهد رسید.