اعلام نتایج سه طرح تحقیقاتی کاربردی در سمنان

خبرآنلاین دوشنبه 06 مرداد 1404 - 16:31
در نشست تخصصی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اصحاب رسانه، سه طرح تحقیقاتی کاربردی و اثرگذار با حضور محققان این دانشگاه تشریح شد.

به گزارش خبرگزاری  خبرآنلاین استان سمنان ،در این نشست، نخستین طرح ارائه‌شده به موضوع «جمعیت و فرزندآوری» اختصاص داشت که به‌صورت یک مطالعه کیفی، تمایل به فرزندآوری در استان سمنان را بررسی کرده و موانع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این مسئله را تحلیل می‌کند. این طرح با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت جمعیت، از طرح‌های اولویت‌دار دانشگاه معرفی شد.

دومین طرح تحقیقاتی، به ارائه مدلی در زمینه گفتاردرمانی پرداخت. این مدل با هدف جبران کمبود متخصصان گفتاردرمانی طراحی شده و امکان بهره‌گیری از شیوه‌های نوین ارائه خدمات گفتاردرمانی را در مدارس و محیط‌های عمومی بدون نیاز به حضور مستقیم متخصص، فراهم می‌کند.

سومین طرح نیز به بررسی «فرایندهای شناختی در درمان اعتیاد» اختصاص داشت. محققان این پروژه با ترکیب مداخلات شناختی در کنار درمان دارویی، تلاش کرده‌اند احتمال عود اعتیاد و بروز اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب را کاهش دهند و روند درمان را تسریع بخشند.

در ابتدای این نشست، دکتر عباسعلی وفایی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با ارائه گزارشی از وضعیت پژوهشی دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی سمنان دارای ۲۴۷ عضو هیئت علمی شامل ۲۴ استاد، ۵۳ دانشیار، ۱۵۹ استادیار و ۱۱ مربی است.

وی افزود: هم‌اکنون بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی و تحصیلات تکمیلی در ۸ دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

وفایی با اشاره به فعالیت پردیس بین‌الملل دانشگاه گفت: در سال‌های گذشته ۲۵ دانشجوی خارجی جذب شده‌اند و اکنون حدود ۱۵۰ دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه تحصیل می‌کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی سمنان همچنین از ثبت ۴۵۰۹ مقاله علمی با ۱۰۹ هزار و ۳۶۵ استناد علمی و ارتقاء شاخص H-Index به عدد ۱۰۵ در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: طی دو سال گذشته ۹۸۰ مقاله از دانشگاه منتشر شده که ۲۱ درصد آنها دارای همکاری‌های بین‌المللی و ۸ درصد نیز در مجلات برتر SJR بوده‌اند.

به گفته وی، تاکنون ۶۲ واحد فناور، ۷ شرکت دانش‌بنیان، ۵۱ محصول فناورانه و ۳۴ اختراع در دانشگاه به ثبت رسیده و فعالیت مراکز تحقیقاتی با ۱۰ مرکز فعال و راه‌اندازی قریب‌الوقوع پژوهشکده علوم اعصاب در دست اجراست.

دکتر وفایی همچنین از فعالیت مؤثر گروه توسعه فناوری سلامت، مرکز رشد سلامت و کمیته‌های تحقیقات دانشجویی در دانشگاه خبر داد و گفت: این ساختارهای علمی به‌صورت تخصصی در مسیر ارتقاء سطح پژوهش و تولید علم گام برمی‌دارند.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.