سلامت چشم‌های خود را از این مواد غذایی بخواهید

بهداشت نیوز دوشنبه 13 مرداد 1404 - 23:30

به گزارش بهداشت نیوز شقایق هادی‌زاده، کارشناس علوم تغذیه و متخصص تغذیه در کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان در مورد تاثیر تغذیه بر سلامت چشم‌ها مطرح کرد: «تغذیه مناسب و اصولی می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت چشم‌ها داشته باشد. یک برنامه غذایی درست نه تنها به پیشگیری از بیماری‌های چشمی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند از سلامت چشم‌ها نیز محافظت نماید.»

این مشاور تغذیه گفت: «ویتامین A یکی از ترکیبات موثر در این زمینه است که در سبزیجات و میوه‌های زرد رنگ مانند هویج، طالبی و کدو حلوایی به میزان زیادی یافت می‌شود. این ویتامین نقش محافظتی دارد و از بروز بیماری‌های چشمی جلوگیری می‌کند.»

او افزود: «همچنین، ویتامین C می‌تواند به کاهش فشار چشم کمک کند و در سلامت چشم موثر باشد. نیاز روزانه بدن به ویتامین C حدود ۶۰ میلی‌گرم است که می‌توان آن را از منابعی مانند کلم بروکلی (یک لیوان)، فلفل دلمه‌ای (نصف لیوان)، یا آب مرکبات مانند پرتقال (یک لیوان فرانسوی) تأمین کرد.»

شقایق هادی زاده توضیح داد: «ویتامین E نیز از آن دسته ویتامین‌هایی است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و به محافظت از سلول‌های چشمی کمک می‌کند. این ویتامین در آجیل‌ها و مغزیجات مانند بادام، بادام زمینی و تخمه آفتابگردان موجود است.»

متخصص تغذیه در کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان اضافه کرد: «در کنار این‌ها، اسیدهای چرب ضروری نیز برای سلامت چشم مهم هستند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که حداقل یک یا دو بار در هفته ماهی در برنامه غذایی افراد گنجانده شود، چرا که علاوه بر کمک به کاهش فشار چشم، نقش مهمی در سلامت چشم‌ها ایفا می‌کند. گردو و کنجد نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا-۳ می‌توانند اثرات مثبتی در این زمینه داشته باشند.»

منبع: خبر آنلاین

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.