شوک بزرگ برای علاقه‌ مندان سیب زمینی سرخ‌ کرده!

رکنا یکشنبه 19 مرداد 1404 - 11:22
رکنا: مطالعات جدید نشان می‌دهد که مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد؛ اما جایگزینی آن با سیب‌زمینی آب‌پز، تنوری یا پوره می‌تواند راهی موثر برای کاهش این خطر باشد.
شوک بزرگ برای علاقه‌ مندان سیب زمینی سرخ‌ کرده!

به گزارش رکنا، خبر نگران‌کننده برای علاقه‌مندان به سیب زمینی سرخ کرده ! مطالعات اخیر از ارتباط مستقیم مصرف این مواد غذایی با افزایش خطر دیابت نوع 2 خبر می‌دهند.

پیوند خطرناک میان سیب‌زمینی سرخ‌شده و دیابت

بر اساس تحقیقاتی که در مجله BMJ منتشر شده است، جایگزینی سیب‌زمینی سرخ‌شده با نوع آب‌پز، تنوری یا پوره می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. این پژوهش بر روی رژیم غذایی بیش از ۲۰۵ هزار نفر بزرگسال در ایالات متحده طی نزدیک به چهار دهه صورت گرفته و نتایج نشان داده است که خوردن سه وعده سیب‌زمینی سرخ‌شده در هفته خطر بروز دیابت نوع ۲ را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

چربی‌های مضر در سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده

سیب‌زمینی سرخ‌شده به دلیل فرآیند تهیه خاص خود حاوی چربی‌های ترانس و اشباع است که سوخت‌وساز این نوع چربی‌ها می‌تواند به مقاومت به انسولین منجر شود. مقاومت به انسولین وضعیتی است که بدن در پاسخ به انسولین، که تنظیم‌کننده قند خون است، عملکرد مطلوبی ندارد. افزون بر این، مصرف مرتب غذاهای سرخ‌شده ممکن است به چاقی و التهاب در بدن منجر شود، عواملی که خطر دیابت نوع ۲ را بیشتر می‌کنند.

مطالعات و تاریخچه روغن‌های مورد استفاده

این تحقیقات بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده بین سال‌های ۱۹۸۴ تا ۲۰۲۱ انجام شده است. روش‌های تهیه سیب‌زمینی در این دوره تغییرات زیادی داشته است، از استفاده از روغن‌های حیوانی در دهه ۱۹۸۰ گرفته تا روغن‌های نیمه‌هیدروژنه در دهه ۱۹۹۰ و روغن‌های گیاهی نظیر کانولا، آفتابگردان و سویا در سال‌های اخیر. این تغییرات تأثیرات متفاوتی را بر سلامت مصرف‌کنندگان نشان داده است.

توصیه‌های تغذیه‌ای متخصصین

به گفته سید محمد موسوی، پژوهشگر فوق دکترا در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی. اچ. چان، نحوه تهیه غذا نقش بزرگی در تأثیرات مثبت یا منفی آن بر سلامت دارد. او تصریح کرد که حتی مصرف مقدار کمی سیب‌زمینی سرخ‌شده نیز با خطر بالاتر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود افراد مصرف سیب‌زمینی سرخ‌شده را کاهش داده و از روش‌های سالم‌تر مانند پخت یا بخارپز استفاده کنند.

روغن‌های گیاهی؛ خوب یا بد؟

کاندیدا ربلو، متخصص تغذیه دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، بر افزایش کالری سیب‌زمینی سرخ‌شده به دلیل جذب چربی تأکید دارد و مصرف زیاد آن را منجر به افزایش وزن می‌داند. از سوی دیگر رابرت اف. کندی جونیور ضمن هشدار نسبت به استفاده از روغن‌های گیاهی، توصیه کرده است که صنعت غذا به روغن حیوانی بازگردد، هرچند این نظر هنوز توسط شواهد علمی تأیید نشده است.

با توجه به موارد فوق، به نظر می‌رسد تغییر در روش‌های تهیه غذا نه تنها باعث حفظ سلامت می‌شود، بلکه می‌تواند در کاهش خطر بیماری‌های مزمن از جمله دیابت نوع ۲ نیز مؤثر باشد.

  • نیکزاد: زنگزور‌ کریدور صلح نیست کریدور جنگ است

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.