شک؛ سبزی کوهیِ بومی لرستان با طبع گرم برای تسکین دردهای مفصلی و رماتیسم

بهداشت نیوز سه شنبه 21 مرداد 1404 - 09:53

به گزارش خبرنگار سلامت «بهداشت نیوز»، اِنَشک، گیاهی فصلی و بومی استان لرستان است که در میان مردم محلی به‌عنوان بخشی از سبک‌زندگی روزمره و درمان سنتی شناخته می‌شود. این گیاه که بیشتر در فصل تابستان رشد می‌کند، به باور محلی‌ها دارای طبعی گرم است و از برگ‌ها و پیاز آن برای تسکین دردهای مفصلی استفاده می‌شود.

ویژگی‌ها و مصارف سنتی اِنَشک:
مصرف خوراکی: برگ‌های جوان آن قبل از گل‌دهی به‌صورت خام در سالاد یا همراه غذا استفاده شده و حتی ریزشده در دوغ ریخته می‌شود.

استفاده خشک‌شده: پس از خشک شدن، برگ‌ها به‌عنوان چاشنی غذا استفاده می‌گردند، که علاوه‌بر طعم‌دهی، خواص درمانی دارند۔

تأثیر بر رماتیسم: افراد بومی لرستان از این گیاه برای تسکین دردهای مفصلی و رماتیسم بهره می‌برند، با استناد به تجارب شفاهی و حکایات طب سنتی۔

طبیعت درمانی: از آن‌جا که این گیاه از تیره‌ی لاله‌هاست و طبیعت گرمی دارد، محلی‌ها آن را درمانی مناسب برای سرماخوردگی و مشکلات مفصلی تلقی می‌کنند

جمع‌بندی:
اِنَشک، این سبزی بومی و کمتر شناخته‌شده‌، جلوه‌ای از حکمت طب سنتی منطقه‌ای ایران است. کاربردهای ساده و محلی آن در درمان دردهای مفصلی و رماتیسم، همراه با طبع گرم و دلپذیرش، آن را به گزینه‌ای جذاب برای پرداختن به طبیعت‌درمانی ایرانی تبدیل کرده است. افزون بر این، مصرف خوراکی اِنَشک در اشکال متنوع، جذابیت تغذیه‌ای و درمانی آن را دوچندان می‌کند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.