میخک که در واقع گلهای خشک شده درخت میخک است، به عنوان ادویه در آشپزی و همچنین طب سنتی استفاده میشود. این گیاه دارای عطر و طعم خوبی است و خواص درمانی و دارویی زیادی دارد، حتی چوب میخک نیز برای سلامت بدن و درمان بیماریها خواص زیادی دارد.
به گزارش ایمنا، میخک دارای طبع گرم و خشک است، سرشار از ویتامین C است و خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی است. در ادامه به بررسی مزایای مصرف میخک میپردازیم:
میخک یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدان است که سرشار از ترکیبات قدرتمند مانند ویتامین C و فلاونوئیدها است، بنابراین قادر است با استرس اکسیداتیو مقابله کند و خطر بروز بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای عصبی را کاهش دهد.
میخک دارای یک ترکیب زیستفعال کلیدی به نام اوژنول است که اثر ضدالتهابی قوی دارد. مصرف روزانه میخک میتواند به کاهش سطح التهاب بدن، تسکین آرتروز مفاصل و همچنین کاهش دردهای مزمن مرتبط با افزایش سن کمک کند.
میخک به تولید بزاق کمک میکند، فرآیند هضم غذا را بهبود میبخشد و احتمال بروز مشکلاتی مانند حالت تهوع، یبوست و نفخ را کاهش میدهد، بنابراین توصیه شده است میخک را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.
ترکیبات موجود در میخک با سموم موجود در کبد مقابله میکند، مصرف منظم میخک باعث تقویت سلولهای کبد و سمزدایی و همچنین محافظت از آن در برابر بیماری کبد چرب یا سیروز میشود.
میخک به دلیل خواص ضدباکتریایی و ضدعفونیکنندهای که دارد، میتواند به عنوان یک خوشبوکننده طبیعی دهان استفاده شود، بوی بد دهان را کاهش دهد و به بهبود بهداشت دهان کمک کند. همچنین، جویدن میخک کامل یا مصرف روغن آن به تسکین دندان درد کمک میکند و احتمال بروز بیماریهای لثه را کاهش میدهد.
میخک دارای خواص ضدمیکروبی و ضدویروسی است، بنابراین از بدن در برابر عفونتهای رایج و عوامل بیماریزای نادر دفاع میکند. مصرف میخک در فصل شیوع آنفلوآنزا برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه میشود.
مصرف میخک به تسکین سردرد، درد مفاصل و درد دندان کمک میکند، بنابراین به عنوان یک مسکن طبیعی در نظر گرفته شده است.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که میخک دارای فواید ضدسرطانی است و آنتیاکسیدانهای موجود در آن رشد سلولهای سرطانی را مهار میکند و باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی میشود.
میخک برای حفظ سطح قند خون بسیار مفید است، افراد مبتلا به دیابت نوع دوم میتوانند با افزودن میخک به برنامه روزانه خود به تعادل گلوکز، چربیها و کلسترول کمک کنند.
میخک سرشار از منگنز است که برای بهبود تراکم و استحکام استخوان حیاتی است. توصیه شده است به منظور بهبود سلامت استخوان مصرف میخک را در برنامه روزانه خود قرار دهید.