وی با اشاره به اینکه در ایران دولت گندم را به صورت تضمینی خریداری میکند، افزود: کارخانهدار آرد هر نوع گندمی را از کشاورز نمیخرد و نانوا نیز هر نوع آردی را تهیه نمیکند. ما اولاً باید این چرخه را اصلاح کنیم.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران با تایید پرداخت یارانه ۲۵۰ همتی در حوزه نان، تصریح کرد: با وجود این حجم از یارانه، نه مردم راضی هستند، نه دولت و نه خود نانوایان که تولید کننده هستند.
وی در خصوص قیمتگذاری نان بیان کرد: آنالیز و درخواست ما برای نرخ نان، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی بود، اما آنچه مصوب شد، افزایش ۵۲ درصدی است. به عنوان مثال، بر اساس آنالیز ما، قیمت یک نان سنگک تقریباً ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تمام میشود، اما قیمتهای فعلی بسیار پایینتر است.
کرمی تنها راهکار و نسخه شفابخش برای این حوزه را پرداخت مستقیم یارانه ۲۵۰ همتی به مصرفکننده نهایی دانست و گفت: باید یارانه به خود مردم پرداخت شود و در مقابل، حوزه گندم، آرد و نان اصلاح قیمت شده و اجازه داده شود رقابت شکل بگیرد. وقتی رقابت ایجاد شود، قطعاً کیفیت و تعادل قیمت به وجود خواهد آمد.
وی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد نانواییهای بربری و صد درصد واحدهای لواش و تافتون نرخنامه جدید را رعایت میکنند، افزود: وقتی قیمت دستوری اعلام میکنیم و چهار سال نرخ را تغییر نمیدهیم، طبیعی است که نانوا برای جبران هزینهها به تخلف رو بیاورد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران همچنین به قطع پرداخت کمک هزینه ۱۸ درصدی دولت به نانوایان اشاره کرد و گفت: این کمکهزینه که قرار بود بخشی از زیان نانوایان را جبران کند، از زمان جنگ اوکراین به بعد به طور کامل قطع شده و دولت دیگر یک ریال هم پرداخت نکرده است.