منصور شیشه فروش روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه عملیاتی برای پیشگیری و کنترل آفات در بخش کشاورزی شامل پایش، ردیابی، آموزش، سم پاشی و دیگر اقدامات است.
وی با اشاره به هجوم ملخ های صحرایی به این استان خاطرنشان کرد: طبق بررسی تیمهای پایش و ارزیابی حفظ نباتات استان مورد خاصی از هجوم ملخهای صحرایی به اصفهان گزارش نشده است.
شیشه فروش ادامه داد: ملخ های صحرایی بر اساس ردیابی انجام شده از شاخ آفریقا به طرف عربستان، کویت و یمن حرکت میکنند و با توجه به اینکه از قدرت پروازی بالایی برخوردار هستند امکان حرکت روزانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر را دارند.
به گفته وی نگرانی هایی برای هجوم این ملخها در مناطق خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت که در حال رصد و پیگیری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ملخهای موجود در این استان بیشتر بومی هستند، گفت: مبارزه با این آفت تاکنون در سطح ۱۱ هزار هکتار انجام شده است.
وی با بیان این که مبارزه با آفت ملخ بومی توسط مدیریت حفظ نباتات در شهرستان های مختلف انجام شد، افزود: ملخ های موجود در این استان بیشتر بومی و از گونه هایی نظیر مراکشی، ایتالیایی، آسیایی و شکم بادمجانی هستند که در مناطق غرب و جنوب استان وجود دارد.
شیشه فروش ادامه داد: برنامه ریزی برای مبارزه با آفات نباتی در استان انجام شده و عملیات مبارزه با سن غلات در حدود ۶۵ هزار هکتار و مبارزه با ملخ های بومی در ۱۲ هزار هکتار و مبارزه با جوندگان زیان آور کشاورزی در حدود ۱۵ هزار هکتار در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: عملیات مبارزه با علفهای هرز در ۷۰ هزار هکتار از مزارع استان و مبارزه با بیماری های درختان میوه نظیر آتشک درختان در ۲ هزار هکتار، مبارزه با کرم خراط در ۲ هزار هکتار، مبارزه با آفت زنجره مو در ۲ هزار هکتار از باغ ها و همچنین مبارزه با آفت مگس میوهای مدیترانهای در سه هزار هکتار برنامه ریزی شده و انجام خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به خسارت ۲۲۴ میلیارد تومانی محصولات این استان ناشی از سرمازدگی یادآور شد: بر اثر وقوع ۲ مرحله سرمازدگی محصولات کشاورزی در فروردین ماه و مهرماه سالجاری تاکنون ۱۹ هزار هکتار از زراعت و ۱۲ هزار هکتار از باغ های استان آسیب دیده و محصولاتی نظیر ذرت، کلزا و محصولات باغی تحت تاثیر قرار گرفتند.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این دیار حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان میتوان به شیرخام با تولید یک هزار و ۴۴۳ تُن (رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تُن و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تُن در سال (رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید ۷۰ هزار تُن در سال (رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تُن در سال (رتبه سوم)، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تُن (رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تُن در سال (رتبه دوم) در سال اشاره کرد.