بادام‌زمینی روند پیری را آهسته می‌کند

بهداشت نیوز سه شنبه 04 شهریور 1404 - 14:22

به‌ گزارش بهداشت نیوز، تلومرها (کلاهک‌هایی در انتهای کروموزوم‌ها) با افزایش سن کوتاه‌تر می‌شوند و این روند می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با پیری مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی را افزایش دهد.

با این حال، متخصصان تاکید می‌کنند رژیم غذایی در حفظ طول تلومرها نقش مهمی دارد و بر اساس این مطالعه جدید، مصرف روزانه بادام‌زمینی چنین تاثیری دارد، اما نکته قابل‌توجه این است که محصول دیگری از این آجیل که با عنوان «کره بادام‌زمینی» شناخته می‌شود، با وجود تهیه‌ شدن از همین ماده غذایی، چنین اثر مثبتی را بر طول تلومرها نشان نداد.

گروهی از متخصصان اسپانیایی در مطالعه‌ای که در نشریه «آنتی‌اکسیدان‌ها» (Antioxidants‌) منتشر شد، تاثیر مصرف روزانه بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی را بر طول تلومرها بررسی کردند.

تحقیقات پیشین نشان داده‌اند آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند با کوتاه‌شدن تلومرها مقابله کنند. بنابراین منطقی است بادام‌زمینی که منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین ئی، نیاسین و پلی‌فنول‌هایی همچون «رزوراترول» است، در این زمینه مفید باشد.

متخصصان معتقدند بادام‌زمینی توانایی خنثی‌ کردن گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) و کاهش التهاب را دارد؛ دو عاملی که می‌توانند در حفظ طول تلومرها نقش مهمی ایفا کنند.

در این مطالعه سه ماهه ۵۸ داوطلب در سه گروه قرار گرفتند: گروه اول روزانه ۲۵ گرم بادام‌زمینی برشته‌شده با پوست مصرف کردند، گروه دوم ۳۲ گرم کره بادام‌زمینی و گروه سوم ۳۲ گرم کره جایگزین بر پایه روغن بادام‌زمینی (گروه کنترل). به تمام شرکت‌کنندگان توصیه شد در طول دوره آزمایش، از مصرف سایر مغزها، انگور، شکلات تلخ و ... خودداری کنند تا نتایج دقیق‌تری به دست آید.

به گزارش ایندیپندنت، نتایج نشان داد طول تلومرها در افرادی که هر روز بادام‌زمینی برشته‌شده با پوست مصرف کردند، افزایش قابل‌توجهی داشت و در هیچ‌ یک، کوتاه‌ شدن تسریع‌شده تلومر مشاهده نشد. در مقابل، در مصرف‌کنندگان کره بادام‌زمینی نه‌تنها افزایش طول تلومر دیده نشد که در ۲۲ درصد از آنها، کوتاه‌ شدن سریع‌تر تلومر گزارش شد.

متخصصان نتیجه گرفتند مصرف منظم بادام‌زمینی کامل می‌تواند روند کوتاه‌ شدن تلومر را در بزرگسالان جوان و سالم آهسته کند. به باور نویسندگان، تفاوت اصلی میان بادام‌زمینی کامل و کره بادام‌زمینی در تاثیر آنها بر میکروبیوم روده است. به گفته آنان، بادام‌زمینی کامل احتمالا به تولید اسیدهای چرب زنجیره‌کوتاه در میکروبیوم کمک می‌کند؛ ترکیباتی که در همین مطالعه با کاهش سطح کورتیزول و نشانگرهای زیستی افسردگی هم مرتبط شناخته شدند.

به این ترتیب یافته‌های اخیر نشان می‌دهد مصرف مواد غذایی کامل مانند بادام‌زمینی، در مقایسه با جایگزین‌های فرآوری‌شده آنها، در حفظ سلامت سلولی نقش مهم‌تری دارد.

مطالعات پیشین نشان داده‌اند مصرف مغزها می‌تواند به کاهش چربی شکمی و سطح انسولین کمک کند. با وجود این، متخصصان توصیه می‌کنند افرادی که قصد دارند طول تلومرها و در نتیجه طول عمرشان را افزایش دهند، برچسب روی محصولات غذایی را با دقت بررسی کنند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.