به گزارش رکنا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا محدود کردن غذا و حذف گوشت، تخممرغ و حبوبات پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است؟ اعلام کرد: نیاز مادر شیرده به کالری حدود 500 کیلوکالری بیشتر از دوران قبل از بارداری است. بنابراین، برای تامین این میزان کالری، مادر شیرده باید از مواد غذایی مقوی، شامل انواع چربیهای سالم (مصرف متعادل روغن زیتون و کلزا) و پروتئینها که لازم است به مقدار کافی در این دوران مصرف شود، استفاده کند.
در دوران شیردهی ، نیاز به پروتئین در شش ماهه اول و دوم شیردهی روزانه 25 گرم افزایش پیدا میکند. بنابراین حذف منابع پروتئینی حیاتی مانند تخممرغ، انواع گوشتها (گوشتهای قرمز و سفید) و حبوبات ممکن است نیاز به پروتئین مادر را در این دوران تامین نکند و در نتیجه تولید شیر مادر کاهش یابد.
اگر مادر شیرده انرژی و پروتئین مورد نیاز را به دلیل حذف یا محدود کردن مواد غذایی دریافت نکند، احتمال وقوع سوء تغذیه افزایش مییابد. در چنین شرایطی، به علت تخلیه ذخایر بدنی مادر، احساس ضعف، خستگی و بیحوصلگی بروز کرده و توان مراقبت از کودک نیز کاهش پیدا میکند. تغذیه نامناسب ممکن است پیامدهای جدی مانند پوکی استخوان، مشکلات دندانی، ضعف سیستم ایمنی و کمخونی برای مادر به همراه داشته باشد. در نهایت، مادر و شیرخوار هر دو متاثر خواهند شد.