ببینید| چرا کشت در دریاچه ارومیه تغییر کرد؟ / بازار برای انگور نبود سیب جایگزین شد

خبرآنلاین یکشنبه 16 شهریور 1404 - 14:58
تغییر رژیم کشت دریاچه ارومیه از انگور به سیب و از محصولات کم‌آب‌ بر به پرآب‌ بر چرا رخ داد؟ آیا پای ایدئولوژی وسط بود؟ کلانتری به این سئوال پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، عیسی کلانتری در کافه خبر خبرانلاین در پاسخ به این سئوال که چرا رژیم کشت دریاچه ارومیه تغییر کرد؟ گفت: در سال ۱۳۵۷ سطح زیر کشت آبی دریاچه ارومیه نزدیک به ۳۰۰ هزار هکتار بود . در این دوره اغلب محصولات نسبتاً کم آب‌بر بودند مثل جو و انگور. در سال ۱۳۹۲ میزان زمین‌های زیر کشت به ۵۹۰ هزار هکتار رسید و طبیعی است آب مورد نیاز برای این زمین‌ها هم قرار بود از  حقابه دریاچه ارومیه تامین شود. 

 او گفت: شما وقتی صنایع غذایی را به این منطقه می‌برید و دامداری‌ها را توسعه می‌دهید و صنایع قند را رونق می‌دهید، باید منتظر افزایش مصرف آب باشید. از آن طرف وقتی که مثلاً پاکدیس با جذب سالیانه ۳۰ هزار تن انگور برای تولید شراب تعطیل شد، بازار برای انگور نبود و همین امر سبب شد کم کم  کشت سیب افزایش یابد و جو تبدیل شد به گندم و محصولات کم آب بر تبدیل به محصولات پر آب شدند. مثلا همین حالا چغندر منطقه ارومیه به هزینه آب دریاچه ارومیه به مشهد و اصفهان می‌رود.

223223

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.