آجیل برای وزن‌گیری جنین در بارداری (راهکاری ساده و موثر)

گسترش نیوز چهارشنبه 19 شهریور 1404 - 15:56
بارداری یکی از مهم‌ترین دوره‌ها در زندگی هر بانویی محسوب می‌شود و مادر در این دوره باید نکات مختلفی را بداند و رعایت کند؛ از جمله مهم‌ترین نکات، تغذیه است.

 در میان انواع آجیل‌ها، پسته جایگاه ویژه‌ای دارد زیرا سرشار از پروتئین، آهن، فیبر و اسیدهای چرب مفید است که برای رشد جنین و تأمین انرژی مادر ضروری‌اند. به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند مادران باردار با خرید پسته تازه و  گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه، از خواص بی‌نظیرشان بهره‌مند شوند. مصرف منظم پسته تازه و انواع آجیل  می‌تواند به بهبود رشد مغزی جنین، افزایش وزن سالم او و کاهش خستگی‌های دوران بارداری کمک کند.

مزایای مصرف آجیل در دوران بارداری

مطالعات علمی نشان داده‌اند که مصرف آجیل در بارداری و به ویژه در 3 ماه اول، می‌تواند روی رشد مغزی و توانمندی‌های شناختی کودک تأثیر بسیار زیادی بگذارد. به نقل از وب‌سایت ISGLOBAL:

“This is the first study to explore the possible benefits of eating nuts during pregnancy for the child’s neuropsychological development in the long term.”

«این اولین مطالعه است که به بررسی مزایای احتمالی مصرف آجیل در دوران بارداری برای توسعه نوروسایکولوژیک کودک در بلندمدت می‌پردازد.»

علاوه بر این، به نقل از وب‌سایت News Medical و Science Daily، در تحقیقی با بیش از 2200 مادر و کودک، مادرانی که در سه ماه اول بارداری به طور متوسط حدوداً 3 وعده آجیل در هفته مصرف می‌کردند، کودکانِ آن‌ها در آزمون‌های حافظه، توجه و هوش عملکردی بهتری از خود نشان داده‌اند. علاوه بر این، مادران باردار باید بدانند که آجیل منبع غنی پروتئین، چربی‌های غیراشباع مفید (مانند امگا-۳ و امگا-۶)، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بوده که هم برای سوخت‌وساز مادر و هم ساخت بافت‌های جنین اهمیت زیادی دارد.

آجیل

معرفی بهترین آجیل‌ها برای وزن‌گیری جنین

برخی از آجیل‌ها به دلیل این که ترکیب مغذی‌تر و تأثیر بالاتری بر افزایش وزن و رشد مغزی جنین دارند، گزینه‌های بهتری برای خانم‌های باردار هستند. در جدول زیر، این آجیل‌ها را خواهید شناخت:

آجیل

مزیت اصلی برای بارداری

بادام

منبع غنی پروتئین، ویتامین E و منیزیم؛ کمک به رشد بافت‌ها و سیستم عصبی

گردو

سرشار از اسید چرب امگا -۳ و آلفا-لینولنیک؛ حمایت از رشد مغز و نورون‌ها

پسته

شامل ویتامین‌های B، روی و چربی‌های سالم؛ کالری قابل توجه و فیبر

فندق

منبع خوب فیبر، ویتامین E و چربی‌های غیراشباع؛ مناسب برای هضم تدریجی انرژی

بادام هندی

کالری بالا و پروتئین متوسط، طعمی ملایم و مناسب برای ترکیب با میوه‌های خشک

تخم‌کدو و تخم‌چیا (در کنار آجیل‌ها)

تأمین املاح ضروری همچون آهن، منیزیم و روی و اسیدهای چرب امگا -۳

مقدار مناسب مصرف آجیل در دوران بارداری

مطالعات علمی به مادران باردار پیشنهاد می‌کنند که مصرف حدود ۳ وعده آجیل در هفته (معادل تقریباً ۷۰ تا ۹۰ گرم در هفته یا ۳۰ گرم در هر وعده) می‌تواند با رشد بهتر مغزی جنین همراه باشد. برای مادر بارداری که قصد افزایش وزن سالم جنین را دارد، مصرف روزانه یک مشت کوچک آجیل (حدود ۲۰-۳۰ گرم) به عنوان میان‌وعده یا همراه وعده غذایی اصلی می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب باشد؛ به شرط این که کل کالری مصرفی تحت کنترل باشد و به سمت افزایش تدریجی وزن پیش رود.

نکات مهم درباره آلرژی، کالری و هضم آجیل‌ها

از دیگر نکاتی که باید هنگام مصرف آجیل در بارداری مد نظر قرار گیرد، آلرژی، کالری و موضوعات مرتبط با هضم آجیل است. اگر سابقه حساسیت به آجیل در مادر یا خانواده وجود دارد، پیش از افزایش مصرف آجیل در رژیم غذایی، مشورت با پزشک یا متخصص آلرژی ضروری خواهد بود. قبلاً بارها شنیده بودیم که مادران باردار نباید در صورت سابقه آلرژی در خانواده بادام زمینی مصرف کنند. در حال حاضر، شواهد جدید نشان می‌دهند که مصرف بادام زمینی بدون سابقه آلرژی در خانواده مادری، به احتمال زیاد مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

آجیل-1

علاوه بر این، آجیل‌ها به‌دلیل چربی‌های سالم، کالری بالایی دارند. اگر مادر باردار دچار افزایش وزن سریع یا مشکل در کنترل کالری باشد، باید آجیل را به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی کنترل‌شده مصرف کند. همچنین، برای برخی افراد، مصرف زیاد آجیل خام و بدون خیساندن می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. پیشنهاد می‌شود آجیل‌ها را قبل از مصرف خیسانید، آسیاب یا به‌صورت مخلوط‌ شده مصرف کنید تا روند هضم آن به مراتب راحت‌تر باشد و مواد مغذی بهتر جذب شود.

ترکیب آجیل با سایر مواد غذایی برای تقویت رشد جنین

آجیل را می‌توان با مواد غذایی مختلفی ترکیب نمود تا رشد جنین تقویت شود؛ در لیست زیر این ترکیب‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  • میکس آجیل با میوه خشک: ترکیب آجیل با کشمش، زردآلو یا خرما باعث افزایش تنوع مواد مغذی و طعم دلپذیرتر میان‌وعده می‌شود و مصرف آن را برای مادر راحت‌تر می‌کند.
  • کره بادام یا کره فندق روی نان کامل یا کراکر سبوس‌دار: این ترکیب پروتئین، چربی سالم و فیبر را به‌صورت یک میان‌وعده یا بخشی از صبحانه تأمین می‌کند. همچنین، به علت حالت خامه‌ای کره بادام یا کره فندق، برای مادرانی که ممکن است در دوره بارداری اشتهای کمتری داشته باشند، راحت‌تر مصرف می‌شود.
  • آجیل خردشده در ماست یا اوتمیل: برای دریافت منبع غنی پروتئین و چربی‌های سالم و همچنین هضم نسبتاً سبک‌تر، می‌توانید مقداری بادام خرد شده یا گردو با ماست کم چرب یا اوتمیل به همراه کمی عسل و میوه ترکیب نمایید.
  • سالاد سبزیجات با افزودن پسته و تخم‌کدو: ترکیب آجیل با سبزیجات و منبع پروتئین گیاهی یا حیوانی مثل مرغ پخته یا لوبیا پخته می‌تواند یک وعده کامل، مغذی و مقوی برای مادر باردار باشد که هم تأمین‌کننده کالری مناسب و هم متعادل‌کننده ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است.

آجیل-2

نتیجه‌گیری و توصیه‌های نهایی برای تغذیه مادران باردار

مصرف منظم و متعادل آجیل در دوران بارداری یک راهکار ساده، طبیعی و مؤثر برای افزایش وزن سالم جنین و رشد مغزی او به‌شمار می‌آید. توصیه می‌شود مادران باردار، روزانه یک مشت کوچک آجیل متنوع (حدود ۲۰-۳۰ گرم) را به‌عنوان میان‌وعده یا بخشی از وعده غذایی اصلی خود مصرف کنند. انتخاب و خرید آجیل درجه یک از فروشگاه‌های معتبر می‌تواند نقش مهمی در تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن داشته باشد، زیرا کیفیت آجیل تأثیر مستقیمی بر میزان پروتئین، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب مفید دریافتی دارد. همچنین ترکیب آجیل با سایر مواد غذایی غنی از پروتئین، سبزیجات، میوه و غلات کامل باعث می‌شود کالری لازم به‌صورت سالم تأمین شده و رشد بهینه جنین و سلامت مادر تضمین گردد.

کدخبر: 360491

 در میان انواع آجیل‌ها، پسته جایگاه ویژه‌ای دارد زیرا سرشار از پروتئین، آهن، فیبر و اسیدهای چرب مفید است که برای رشد جنین و تأمین انرژی مادر ضروری‌اند. به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند مادران باردار با خرید پسته تازه و  گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه، از خواص بی‌نظیرشان بهره‌مند شوند. مصرف منظم پسته تازه و انواع آجیل  می‌تواند به بهبود رشد مغزی جنین، افزایش وزن سالم او و کاهش خستگی‌های دوران بارداری کمک کند.

مزایای مصرف آجیل در دوران بارداری

مطالعات علمی نشان داده‌اند که مصرف آجیل در بارداری و به ویژه در 3 ماه اول، می‌تواند روی رشد مغزی و توانمندی‌های شناختی کودک تأثیر بسیار زیادی بگذارد. به نقل از وب‌سایت ISGLOBAL:

“This is the first study to explore the possible benefits of eating nuts during pregnancy for the child’s neuropsychological development in the long term.”

«این اولین مطالعه است که به بررسی مزایای احتمالی مصرف آجیل در دوران بارداری برای توسعه نوروسایکولوژیک کودک در بلندمدت می‌پردازد.»

علاوه بر این، به نقل از وب‌سایت News Medical و Science Daily، در تحقیقی با بیش از 2200 مادر و کودک، مادرانی که در سه ماه اول بارداری به طور متوسط حدوداً 3 وعده آجیل در هفته مصرف می‌کردند، کودکانِ آن‌ها در آزمون‌های حافظه، توجه و هوش عملکردی بهتری از خود نشان داده‌اند. علاوه بر این، مادران باردار باید بدانند که آجیل منبع غنی پروتئین، چربی‌های غیراشباع مفید (مانند امگا-۳ و امگا-۶)، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بوده که هم برای سوخت‌وساز مادر و هم ساخت بافت‌های جنین اهمیت زیادی دارد.

آجیل

معرفی بهترین آجیل‌ها برای وزن‌گیری جنین

برخی از آجیل‌ها به دلیل این که ترکیب مغذی‌تر و تأثیر بالاتری بر افزایش وزن و رشد مغزی جنین دارند، گزینه‌های بهتری برای خانم‌های باردار هستند. در جدول زیر، این آجیل‌ها را خواهید شناخت:

آجیل

مزیت اصلی برای بارداری

بادام

منبع غنی پروتئین، ویتامین E و منیزیم؛ کمک به رشد بافت‌ها و سیستم عصبی

گردو

سرشار از اسید چرب امگا -۳ و آلفا-لینولنیک؛ حمایت از رشد مغز و نورون‌ها

پسته

شامل ویتامین‌های B، روی و چربی‌های سالم؛ کالری قابل توجه و فیبر

فندق

منبع خوب فیبر، ویتامین E و چربی‌های غیراشباع؛ مناسب برای هضم تدریجی انرژی

بادام هندی

کالری بالا و پروتئین متوسط، طعمی ملایم و مناسب برای ترکیب با میوه‌های خشک

تخم‌کدو و تخم‌چیا (در کنار آجیل‌ها)

تأمین املاح ضروری همچون آهن، منیزیم و روی و اسیدهای چرب امگا -۳

مقدار مناسب مصرف آجیل در دوران بارداری

مطالعات علمی به مادران باردار پیشنهاد می‌کنند که مصرف حدود ۳ وعده آجیل در هفته (معادل تقریباً ۷۰ تا ۹۰ گرم در هفته یا ۳۰ گرم در هر وعده) می‌تواند با رشد بهتر مغزی جنین همراه باشد. برای مادر بارداری که قصد افزایش وزن سالم جنین را دارد، مصرف روزانه یک مشت کوچک آجیل (حدود ۲۰-۳۰ گرم) به عنوان میان‌وعده یا همراه وعده غذایی اصلی می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب باشد؛ به شرط این که کل کالری مصرفی تحت کنترل باشد و به سمت افزایش تدریجی وزن پیش رود.

نکات مهم درباره آلرژی، کالری و هضم آجیل‌ها

از دیگر نکاتی که باید هنگام مصرف آجیل در بارداری مد نظر قرار گیرد، آلرژی، کالری و موضوعات مرتبط با هضم آجیل است. اگر سابقه حساسیت به آجیل در مادر یا خانواده وجود دارد، پیش از افزایش مصرف آجیل در رژیم غذایی، مشورت با پزشک یا متخصص آلرژی ضروری خواهد بود. قبلاً بارها شنیده بودیم که مادران باردار نباید در صورت سابقه آلرژی در خانواده بادام زمینی مصرف کنند. در حال حاضر، شواهد جدید نشان می‌دهند که مصرف بادام زمینی بدون سابقه آلرژی در خانواده مادری، به احتمال زیاد مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

آجیل-1

علاوه بر این، آجیل‌ها به‌دلیل چربی‌های سالم، کالری بالایی دارند. اگر مادر باردار دچار افزایش وزن سریع یا مشکل در کنترل کالری باشد، باید آجیل را به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی کنترل‌شده مصرف کند. همچنین، برای برخی افراد، مصرف زیاد آجیل خام و بدون خیساندن می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. پیشنهاد می‌شود آجیل‌ها را قبل از مصرف خیسانید، آسیاب یا به‌صورت مخلوط‌ شده مصرف کنید تا روند هضم آن به مراتب راحت‌تر باشد و مواد مغذی بهتر جذب شود.

ترکیب آجیل با سایر مواد غذایی برای تقویت رشد جنین

آجیل را می‌توان با مواد غذایی مختلفی ترکیب نمود تا رشد جنین تقویت شود؛ در لیست زیر این ترکیب‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  • میکس آجیل با میوه خشک: ترکیب آجیل با کشمش، زردآلو یا خرما باعث افزایش تنوع مواد مغذی و طعم دلپذیرتر میان‌وعده می‌شود و مصرف آن را برای مادر راحت‌تر می‌کند.
  • کره بادام یا کره فندق روی نان کامل یا کراکر سبوس‌دار: این ترکیب پروتئین، چربی سالم و فیبر را به‌صورت یک میان‌وعده یا بخشی از صبحانه تأمین می‌کند. همچنین، به علت حالت خامه‌ای کره بادام یا کره فندق، برای مادرانی که ممکن است در دوره بارداری اشتهای کمتری داشته باشند، راحت‌تر مصرف می‌شود.
  • آجیل خردشده در ماست یا اوتمیل: برای دریافت منبع غنی پروتئین و چربی‌های سالم و همچنین هضم نسبتاً سبک‌تر، می‌توانید مقداری بادام خرد شده یا گردو با ماست کم چرب یا اوتمیل به همراه کمی عسل و میوه ترکیب نمایید.
  • سالاد سبزیجات با افزودن پسته و تخم‌کدو: ترکیب آجیل با سبزیجات و منبع پروتئین گیاهی یا حیوانی مثل مرغ پخته یا لوبیا پخته می‌تواند یک وعده کامل، مغذی و مقوی برای مادر باردار باشد که هم تأمین‌کننده کالری مناسب و هم متعادل‌کننده ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است.

آجیل-2

نتیجه‌گیری و توصیه‌های نهایی برای تغذیه مادران باردار

مصرف منظم و متعادل آجیل در دوران بارداری یک راهکار ساده، طبیعی و مؤثر برای افزایش وزن سالم جنین و رشد مغزی او به‌شمار می‌آید. توصیه می‌شود مادران باردار، روزانه یک مشت کوچک آجیل متنوع (حدود ۲۰-۳۰ گرم) را به‌عنوان میان‌وعده یا بخشی از وعده غذایی اصلی خود مصرف کنند. انتخاب و خرید آجیل درجه یک از فروشگاه‌های معتبر می‌تواند نقش مهمی در تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن داشته باشد، زیرا کیفیت آجیل تأثیر مستقیمی بر میزان پروتئین، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب مفید دریافتی دارد. همچنین ترکیب آجیل با سایر مواد غذایی غنی از پروتئین، سبزیجات، میوه و غلات کامل باعث می‌شود کالری لازم به‌صورت سالم تأمین شده و رشد بهینه جنین و سلامت مادر تضمین گردد.

کدخبر: 360491

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.