به گزارش رکنا، بر اساس گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و نتایج پژوهشی منتشر شده، تحلیل خون ۱۹۰۰ نفر نشان میدهد که اسیدهای چرب امگا۶، موجود در دانههای روغنی، ممکن است نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق داشته باشند. همچنین این مطالعه ادعای پیشین که این روغنها زمینهساز التهاب بدن هستند را رد کرده است.
پژوهشگران در این تحقیق تلاش کردهاند تا باور عمومی موجود درباره مضر بودن دانه های روغنی برای سلامتی را مورد بازبینی قرار دهند. بررسی نشانگرهای خونی افراد حاضر در این مطالعه بهوضوح نشان داده است که اسید لینولییک (امگا۶) موجود در دانههای روغنی با التهاب کمتر و همچنین بهبود وضعیت سلامت قلبی عروقی ارتباط دارد. این پژوهش با استفاده از نشانگرهای زیستی، به جای تحلیل رژیمهای غذایی، بر صحت نتایج خود تاکید بیشتری کرده است.
مطالعات انجامشده بیانگر این نکته است که مصرف دانههای روغنی نه تنها تاثیر منفی ندارد، بلکه ممکن است در حفاظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ مؤثر باشد. در این پژوهش، ارتباط مصرف دانههای روغنی با کاهش نشانگرهای مرتبط با التهاب و کاهش خطر بیماریهای قلبی-متابولیکی همچون پروتئین واکنشی C و سایر ترکیبات زیستی التهابی مشاهده شده است.
بررسی نشان داد افرادی که سطح پلاسمای خون آنها حاوی مقادیر بیشتری از اسید لینولییک بودهاند، سطوح پایینتری از گلوکز، انسولین و همچنین نشانگرهای زیستی التهابی داشتهاند. این نوع اسید چرب بهطور گسترده در روغنهای گیاهی همچون روغن دانههایی نظیر سویا، ذرت و سایر غذاهای گیاهی یافت میشود.