به گزارش رکنا، تحقیقات انجامشده در کالج کینگ لندن مشخص کرده است که افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای استفاده نمیکنند، و به ویژه کسانی که به طور مکرر گوشت قرمز مصرف میکنند، ممکن است به انواع شدیدتر بیماریهای لثه مبتلا شوند.
در این دسته از بیماران، متخصصان متوجه افزایش سطح نشانگرهای التهابی در خون، نظیر اینترلوکین-۶ (IL-6) و پروتئین واکنشی C (CRP) شدند. اما در سوی دیگر، بیمارانی که رژیم غذاییشان غنی از غذاهای گیاهی بود، که از ویژگیهای رژیم غذایی مدیترانهای نظیر حبوبات، میوهها، سبزیجات و روغن زیتون محسوب میشود، سطح کمتری از این نشانگرهای التهابی را داشتند.
این تحقیق که در مجله تخصصی پریودنتولوژی منتشر شده است، شامل بررسی ۲۰۰ بیمار ثبتشده در بانک زیستی دهان، دندان، و جمجمه و صورت کالج کینگ لندن میباشد. برای این پژوهش، معاینات دندانپزشکی تخصصی، نمونهگیری خون و پرسشنامههایی درباره عادات غذایی افراد انجام شد.
رژیم غذایی مدیترانهای به دلیل تأکید بر میوهها، سبزیجات، غلات کامل و چربیهای سالم، شناخته شده است. این رژیم نیز ارتباط نزدیکی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی-عروقی، اختلالات عصبی و حتی برخی سرطانها دارد.
گزارشها حاکی از آن است که رژیم غذایی با تأثیر بر سیستم ایمنی، میتواند نقشی کلیدی در کاهش التهاب بدن ایفا کند. مواد موجود در غذا نظیر ریز مغذیها، درشت مغذیها و ترکیبات شیمیایی گیاهی، در این فرآیند نقش دارند و رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاهان به دلیل داشتن تعداد بالایی از این ترکیبات قادر به کاهش التهاب هستند.
دکتر «جوزپه مایناس»، نویسنده اصلی این تحقیق و محقق پسادکترا در کالج کینگ لندن، بیان کرد: «مطالعات ما نشان داد که یک رژیم غذایی متعادل و مدیترانهای میتواند به طور بالقوه باعث کاهش بیماری لثه و التهاب سیستمیک شود.»
وی ادامه داد: «ما مشاهده کردیم که احتمالا ارتباط مستقیمی بین شدت بیماریهای پریودنتال، رژیم غذایی و التهاب بدن وجود دارد. این جوانب باید بهصورت جامع در روند درمان پریودنتیت بیماران در نظر گرفته شود. یافتههای ما میتواند آغاز مطالعات گستردهتر برای بررسی دقیقتر ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت لثه باشد.»